Iltapäivästä jaetaan postia, jos jaetaan, muuten ollaan kuin Elina Lepomäen kanat. Työstetään kässäriä lyijykynän kanssa makoillen, vaihtoehtoisesti naputtelemassa istuen. Kotitoimistolta käsin pääasiassa, välillä kirjaston suomaan työskentelytilaan(joka on vain esim. joku soppi aulassa) tekemään joku vähän isompi työstäminen, joka vaatii henkisesti vähän virallisemman keskittymistilan.

Eilen tuli kiire, koska sadekausi olikin jo tänään alkamassa, kuten alkoikin. Piti hyvän sään aikana aloittaa grillikausi tekemällä roihu pihalle ja grillaamalla liekeissä Herranlenkkiä ja tomaattia. Hyvinhän sekin meni, vaikka väsytti. Ensi kerralla vähän paneutuneemmin sitten ja kunnon hiillos ja jotain vähän parempaa grilliapetta. Kunhan sadekausi taas lakkaa.

Museoissa voisi käydä lisääkin, ehkä jo huomenna. Onhan niissä sitä kuuluisaa kulttuuria tarjolla. En tiedä löytyykö paikkakunnalta sellaista museota, missä en olisi käynyt, mutta toki näyttelyt ovat vaihtuneet. Olen jo ehtinyt huomauttamaan henkilökuntaa lempeästi ja hyväntahtoisesti vitriinien merkintöjen puutteista yhdessä paikassa, tai ehkä pikemminkin ihmettelemään asiaa kohteliaasti ja neutraalisti, mistä sain ylitsevuotavat kiitokset, ja moikkaamaan vanhoja kollegoita toisessa paikassa, mikä aiheutti varmasti kauhunsekaista hämmennystä. <- Lossimainen virke, jota en nyt viitsi lähteä pilkkomaan parempaan kuntoon, koska olen aikamoinen ryökäle. Tosin mitä vikaa tuossa on? Makuasia, sanoi Lossi kun Herranlenkkiä nuoli.