Tällä viikolla olemme juhlineet satavuotiasta itsenäisyyttä ja sataviisikymppistä Sibeliusta. Aamuruskokin on meille vihdoin suotu. Perataanpa hieman satoa.

Kansallisjuomamme KOSKENKORVA on jalo ja väkevä. Sen pitkäkestoinen nauttiminen kuitenkin aiheuttaa vakaviakin terveyshaittoja, ja lyhytkestoinenkin saattaa uuvuttaa melko lailla. Mikä siis neuvoksi? No, pitääkö kaikki vääntää kossupullosta?

Lisätään kosanderiin B-vitamiinia. Miksei myös hieman kaikkia A:sta E:hen. Lisäksi omega-happoja, ehkä vähäsen kofeiinia, ehkä ei, ja vähän kaikkea hyödyllistä joka tasapainottaa terveysvaikutuksia kaikilla mahdollisilla tavoilla. Kohta se on sen verran terveellistä, ettei sitä enää tarvitse kammota kuin ruttoa. Tuskinpa maku ainakaan huononee. Ja kelpo känniin siitä tulee kuitenkin, varsinkin kun terveysvaikutusten ansiosta voimme lisätä voimakkuutta miehekkäästi vaikkapa tasan L%(se on 50)ja silti laskea hintaa. Kohmeloita tulee yhä olemaan, mutta ei niin lannistavia. Sanokaa minun sanoneen. Tärkeintä onkin olla maltillinen lisäaineissa, etteivät juopot saa liian paljon hyvästä.

Tämä yksinkertainen mutta ainutlaatuinen innovaatio tullaan maailmalla huomaamaan.

-Väyrysen hallituksen alkoholiministeri