Voisikohan menneistä rypistelyistä nostaa taannehtivia kunnianloukkaussyytteitä vähän me too -kampanjan tyyliin? Olisi hauska kuulla. Ei missään ole näin pienellä joukolla pysäytetty ja tuhottu näin massiivista vihollista keskellä korpea kapealla metsätiellä. Mutta ne olivat eri aikoja. Seuraavana päivänä olisi taas saunottu sulassa sovussa. Pitäkää varanne, siellä kohdataan. Nyt vain toimeksi. 

Näin vierähti päivä pirunmoista vauhtia, lavalta toiselle ja kokoushuoneeseen kipittäen, hyvin ehdittiin.  Kuinka monia potentiaalisia ristin ritareita taistelikaan täällä. Olimme saatanan tunareita ja toivottomia töppäilijöitä kukin vuorollamme. Myös viinan kanssa pitäisi olla varovainen. Reissu oli upea ja rasittava, täytyy myöntää. Lunta oli kinoksiin saakka auratun tien varrella.

Ilmielävä punasotilaskin piipahti tervehtimässä. Samat olivat mittasuhteet taistelutilanteissa. Toteuttava porras hoitelee suvereenisti loput. Mutta ei, nykyisin ollaan erityisen herkkiä loukkaantumaan, ja tapa näkyy leviävän karskien soturienkin piiriin. Vaikka pienviljelijät ja sotilaathan sen varsinaisen ihmeteon tekivät. Näin heistä tuli turhantärkeitä ja sopivan naurettavia hahmoja. Onko suomalainen miesaines jo näin pehmentynyt? Kenraalitkin harjoittivat sodassa tutkimusten mukaan rankkaa nokkapokkaa ja viinaksia viljeltiin.

Tällaisia puheenvuoroja tosiaan kuului samealla 70-luvulla. Jylhä taival, raskas voitto, Suomen sotahistorian murskaavin menestys: Jyrki, Uljas ja minä. Nyt Anttikin entisessä kunnossaan istuisi oikeudessa kerran kuukaudessa. Vai väritöntä henkilökuvausta. Se voisi sisältää entistäkin suorempia sanoja. 

Jymy-yllätys: tuo takanurkan turkkilainen basaari tarjosi paitsi mureata ja maistuvaa uunilammasta myös hehkeätä napatanssia. Jouduin itsekin lattialle, siellä tanssittiin lopulta joukolla. Eipä vain tullut mieleen tehdä kantelua kunnianloukkauksesta. Sekin vain lisäsi miehen arvostusta. Olihan mesta. Enpä kerro tarkemmin etteivät kaikki sinne ryntää, pienet on tilatkin. Riittää että filmiväkeä sinne korvasta retuutetaan. Tapaushan on aivan tavaton! Vai onko sittenkään? Mutta odotellaan kokouksen lopputuloksia.