Epätoivossaan säälittävät, kerrassaan viheliäisiksi itsensä saattaneet neekeri-ihmiset ovat kehittäneet "teorian", jonka mukaan he olisivat aikoinaan länsi-Afrikasta käsin tehneet tutkimusmatkoja ja jopa purjehtineet Amerikan mantereelle! Eritoten amerikanneekerit keksivät tämmöisiä hihastaan vahvistakseen kansallista itsetuntoaan, mutta vanhalla Afrikan mantereella jopa jonkinlaiset "tohtorit", lähinnä käytännössä noitatohtorit, esittävät tällaista vaihtoehtoista historiaa riskinsorttisilla afrosentrisillä ihanteilla maustettuna.

Ensin törmäsin tämmöiseen huvittavaan hupsutukseen YouTuben välityksellä ja asialla joku amerikan our roots, man-hörhö. Sitten itse Suomen Yleisradio kunnostautui esittämään samaa paskaa, ja tällä kertaa sentään sen verran uskottavissa puitteissa(kouluttamattomalle, sivistymättömälle ja yleisesti tyhmälle) että se varmasti uppoaa joihinkin kuin se kuuluisa väärä raha(Euro). Afrikanneekeri siis olisi löytänyt Amerikan joskus jo ennen Kolumbusta, varmaan ennen meidän skandinaavejammekin parhaissa uhoamisissa. Suuri Mali-imperiumi(tällainen toki olikin olemassa) olisi varustanut laivat ja päässyt yli Atlantin valtameren. Tällaisestahan ei ole mitään todisteita eikä juuri uskottavia viitteitä, mutta ilmeisesti se taas johtuu imperialistisen kolonialismin historianhävittämisestä, eurosentrisyydestä ja ties mistä valkoisen miehen taakasta. Esitettiin myös, että neekerilaiva olisi kyllä päässyt valtameren yli muttei olisi kyennyt seilaamaan takaisin. Joopa joo.

Huit hait. Afrikanneekeri ei ole osannut navigoida ja purjehtia tuhat eikä viisisataa vuotta sitten, vaikka olisi kuinka ollut arabeja opettamassa tähtitiedettä, koska sillä ei riitä mielikuvitusta, tarmoa eikä kiinnostusta sellaiseen. Miksi se niin tekisi? Afrikassa on yllin kyllin kaikkea, resursseista riitakumppaneihin ja ystäviä ja lystiä ja tekemistä. Ei afrikkalainen elämänkatsomus ja ajattelu synnytä tutkimusmatkailua. Tämä on säälittävää. On surkuhupaista, että pitää ruveta keksimään neekereille historian suurtekoja ja veistää ne vieläpä samasta puusta kuin valkoisten ja eurooppalaisten vastaavat. Tietysti satoja vuosia myöhässä. Jotka tällaista peesaavat, ovat niin syvälle upotettuja omaan suohonsa, että minä pesen käteni siitä täysin enkä tee mitään myönnytyksiä.

Keskustelua?!