Toteutin tietysti monenkinlaista viisautta tällä viikolla.

AVANTOUINTI

Tällä viikolla kävin kahdesti ns. kylmässä kylvyssä, rantasaunojen kautta useita kertoja nolla-asteisessa vedessä kastautumassa. Kaipa se ihan hyvää teki. Jotkut kutsuvat tuotakin extreme-urheiluksi. Enpä nyt tiedä. En ole ennen moista kokeillutkaan.

YSTÄVÄNPÄIVÄ

Vietin kaikkien sydänten päivää tietysti paras ystävä seurassani, veimme nälkäisille ystäville ohrapuuroa ja itse kävimme eräässä uudelleensyntymisen kokeneessa ystävällisessä jokivarren ravintolassa syömässä niin, että napa paukkui ja Titanic soi. Kesken ystävänpäivää jouduin kuin kontrastia tähän ystävyydellisyyteen saadaksemme käräjäoikeuteen, mutta se on toinen tarina, joka kerrotaan vasta kunhan se ensin on päättynyt.

KATARIINANRANTA

Näytin kanssavaeltajalleni laakean Katariinankiven. Hän ei ennen ollut sitä paikallistanut. Sen päällä ruokimme lintuja. Rauhaisalla salolla sijaitsi se. Tutkimme myös visakoivuja ja hän puolestaan näytti minulle hylätyn aavelaivan.

PAAVO VÄYRYSEN KATSE MAAMME NYKYISESSÄ PÄÄKAUPUNGISSA

Väyrynen aikoo nyt tuhota Helsingin sisältä käsin. Mikäpä siinä. Sanoiko joku "Troijan hevonen"?

http://paavovayrynen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/231641-vayrynen-terve-helsinki-liikkeen-ehdokkaana

Väyrynen tavoittelee äänikuninkuutta... ja hakee pormestariehdokasta. Ajatteletteko samaa kuin minä?

http://paavovayrynen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/231751-vayrynen-tavoittelee-aanikuninkuutta-ja-etsii-pormestariehdokasta

Väyrynen ei petä koskaan!

KALALINJAN AVAAMINEN

Kalalinja Karjala-Turku on tosiasia. Ensimmäinen lähetys on jo matkalla ja saapuu ensi viikolla Uittamolle. Spede Kekkonen on kommentoinut asiaa tuoreeltaan ja ottanut kantaa myönteiseen sävyyn. Kenties pystyn tarjoamaan kalalinjan palveluja eteenpäin, jotta liiketoiminta laajenisi.

LUKEMATTOMAT DOSTOJEVSKIT

Dostojevskiltä olen nyt lukenut ainakin Rikoksen ja Rangaistuksen, Kellariloukon, Keskenkasvuisen, Idiootin ja Karamazovin veljekset. Enkö sen enempää? No, en muutenkaan ole oikein koskaan pysynyt samassa kirjailijassa kauaa ainakaan yhtäjaksoisesti. Viimeisimpänä päätin nyt Keskenkasvuisen. Luin kaikki ruotsiksi, paitsi Kellariloukon suomeksi. Kirjanen Tolkienista loppuun ja seuraavaksi Gillian Andersonia...

MARTIN KULTTUURIOLOHUONE

Niin, punavihreän kuplan sisällä ihka oikeassa kyldyyrisalongissa kävin syömässä tervehenkisen ja aatteellisen falafel-lounaan ja katsomassa Kiehumispiste-dokumenttielokuvan. Se kertasi pakkolaisaallon aiheuttamia ja kärjistämiä asetelmia ja olosuhteita maassamme. Näyttäisivätpä jotkut saaneen haastavasta tilanteesta jonkinlaisen astinlaudankin jonka avulla saada näkemyksilleen enemmän vastakaikua, ja sanatkin ovat muuttaneet merkitystään. Hiljainen hyväksyntä ja liika sietäminen kohdistuu joidenkin mielestä liiaksi pakolaisiin ja heidän rikoksiinsa ja sopeutumattomuuteensa, joidenkin mielestä liikaa niihin, jotka sananvapauden nimissä lietsovat väkivaltaisen sävytteistä asennemuokkausta ja levittävät valheita. En hyväksy kumpaakaan ääripäätä, jotka siis eivät suinkaan ole ne kuin mediassa esitetään, vaan oikeasti suu vaahdossa messuavan rajakki-juntin ja puhtaita rajoja ja ties mitä hakevan vajakin vastapäänä ei sitten kanssa olekaan muu kuin se raiskaava, AIDSia ja ruttoa ja kuppaa levittävä ISISin islamisaatio-sapelia heiluttava raakalainen, joka ajaa Audilla valtion laskuun ja haisee pahalta. Kriteerien on siis myös oikeasti täytyttävä, vähempi ei piisaa. Reilu peli nääs... sopivat toisilleen. Tästä kehityksestä olen ollut tietoinen. Dokumentissa myös pohdiskeltiin saunan avulla eri sukupolvien näkökulmia pakolaisilmiöön ja kuinka voitaisiin keskustella rakentavasti. Ei ehkä niinkään, kuinka kaikki ongelmat tehokkaimmin minimoitaisiin. Se olisikin vaikeata.

Siinäpä murusia. Vyöhyketerapian mukaan käyn nyt läpi traumoja jotka sain 14-vuotiaana.