Ihme purulillua on kyllä tämä etelä-amerikkalainen kulttuurijuoma matee. Vihreätä heinälientä. No, ehkä tämä on MIESTEN TEETÄ. Che Guevaran suosikkijuoma, sanotaan.

Maistuukin karvaalta teeltä. Mutta miksi näiden isojen purujen pitää olla tässä seassa? Säikyttävät moiset sattumat. Ensi kerralla taidan nössöttää ja sihdata jollakin. Vähän kuin alkuperäinen Verinen Mari ja sitten hänen rauhallisempi jälkeläisensä, yksinkertaistettu ja pliisumpi versio.

Tässä on kyllä oikeastaan aikas hyvä jälkimaku. Ehkä tähän vielä tulee addiktio, ehkä tämä vielä tulee tavaksi. Mutta kun puruset juuttuvat kurkkuun... ehkä niitä pitää tälleen matustella suussa kun on ensin niellyt suullisen nestettä, sitten pureskella ja niellä nämä hituset.

Yrttitee, saadaan Etelä-Amerikassa kasvavan orjalaakereihin kuuluvan puun lehdistä.Sisältää piristäviä aineita sekä tanniineja, glukoosia, aminohappoja ja mineraaleja kuten magnesiumia ja rautaa.Oiva foolihapon, C- ja E-vitamiinin ja antioksidantin lähde. Matee sisältää kofeiinin kaltaista ainetta, mateiinia. Mateen ystävillä ei kuitenkaan ole havaittu runsaaseen teen ja kahvin juontiin liittyviä kofeiinin haittoja kuten unettomuutta ja sydämen tykytystä. Se vahvistaa immuunijärjestelmää. Juoma myös alentaa verenpainetta ja estää ummetusta. Mateen juojien unirytmiä ja unen laatua tutkittaessa on havaittu, että sekä REM-, että syvän unen määrä lisääntyy. Jotkut hörppivät mateeta erityisesti pitkäksi venähtäneen juhlaillan jälkeen.

Pitäisi tehdä pari puhelinsoittoa. Toisessa paikassa on 30 puhelua jonossa ja toisessa on lounastauko. Huoh hoijakkaa. Jokin tässä yhteiskunnassa on nyt vialla. Ollaan sitten ja mateillaan.

Kerroinko, että chilit versovat jo hurjina? Ovat saaneet aurinkoa, vettä ja pikkuisen LEDiä. Kukkamullassa ovat. Hyvin käyköön.