Tulipa tänäänkin samoiltua. Sen jälkeen, kun olin ensin hoitanut hommeleita täällä kotosalla.

Nyt olen kokenut ikkunagallerian. Se on galleria, jonne ei mennä sisään, vaan katsellaan teosta ulkoa kadulta käsin. Fantsua.

En tiennytkään, että rautatieasemalta saa ilmaisia kaupunginkarttoja. Nyt olen varustautunut kartalla, missä vain menenkin. Älkää tätä kommentoiko, tai nyrkki.

Falafel on kiva juttu. Auttaa jaksamaan, eikä tee pahaa ruholleni. Falafelmies oli leppoisa.

Jossain vaiheessa huomasin että vetskarini on jäänyt auki ja vyöni myös. Molemmat peittyivät takkini alle. Siinä piti sitten vähän taiteilla jotta saisi tilannetta säntillisemmäksi.

Palautin sata pulloa Anttilan alakerran K-ruokaosastolle, sellaisen Anttilan joka ihan kohta lakkautetaan. Ostin mm. appelsiinimarmeladia ja munia.

Li jakoi piparia Stockmannin edessä ja minä katsoin vierestä vasemmistolaista kahvia siemaillen ja fiilistellen. Se oli hienoa. Annika ja Arhis komppasivat taustalla: kahvia, piparia, politiikkaa kansalle! Lisättäköön vielä että housuni olivat siis tässä vaiheessa jo kiinni.

Katsoin klarinettikonserttia Wäinö Aaltosen kanssa mutta jo välitauolla jatkoinkin matkaani. Riitti jo mainiosti, eikä kiinnosta venailla jotain 20min kahvitaukoa siinä pällistellen.

Minut yllätti kadulla kirjallisuusosaston täti, joka eilen vasta kyyditti minua kotiin. Melkoista. "Oli tutunnäköinen profiili..." Jutusteli vähän ja jatkoi matkaansa. Mukavahan se aina on, että huomataan ja tunnistetaan kaupungilla - siis ilman, että jahdataan teräaseen kanssa tai siihen tyyliin. Siitä pääsemmekin...

...Puhakassa teutaroi joku juopponarkki! Rumia huuteli ja riehui. Tilannetta oli hoitamassa joku hujoppi, jonka tulkitsisin kai siviiliasuiseksi turvamieheksi koska jäi tilanteen jälkeen seisomaan sinne taustalle, eikä ollut asiakas eikä myyjä. Mitä jää jäljelle? Kassaneidin suojelushenkinen aviomies tai veli kenties? No, mutta lisäksi se hoiteli sen huutelijan aikamoisen ammattimaisesti ja rauhallisesti. Ihan alkua tilanteesta en taida tietääkään. Mutta olihan se nyt uhkatilanne - joka tosin meni äkkiä ohi ja minkälainen on sangen jokapäiväinen.