Tuo minun kirjalistani vasemmalla on ihan retuperällä. Pistän siis lisää jotakin tässä tämän vuoden mittaan lukemaani nyt tähän. Nih!

Markku Envall: Toinen jalka maassa ja muita esseitä. Helsinki: WSOY, 2012

Suosittelen! Nämä pohdiskelut puhuttelivat minua!

Stig Granfors: Liv

Huonosti kirjoitettu scifi-dystopia jossa pöhköjä kohtia eikä myöskään tieteisfilosofointi ja muu fundeeraminen aina niin järin vahvaa ollut. Yksinkertaisuudessaan mukaansatempaava ja helposti luettava. Oikeastaan aika paska juonikin. Täytti tehtävänsä.

Henrik Janssonin kirjoja

Aika hyvää asennetta, aika vahvaa näkemystä, niinku kaikesta huolimatta, tiätsä. Herättää sympatiaa. Tyylikkäästi kirjoitettuja.

Christer Kihlman: Se upp salige!

Aikansa kohauttaja(1960) mässäilee suomenruotsalaisen yläluokkaporvariston mädännäisyydellä ja vallitsevan konsensuksen rappiolla ja sen sellaisella. Kauniin pakkauksen sisällä ja tyynen pinnan alla tapahtuu hir-vei-tä! Häpeisivät siat! Kaipa se on hyvä kirja vieläkin.

Kierkegaard, Søren. Stadier på livets väg : studier av skilda personer

ssä esitellään Kyrkogårdin perushahmotelmia esteettisestä ja eettisestä tasosta. Tarina menee niin että on illanvietto ja siellä jutustelevat eri humalaiset henkilöt lähinnä naisväestä, joidenkin näkemykset ovat jokseenkin ihmeteltäviä. Alussa hyvä pätkä, mikä selittää miksi esim. naat ja minä olemme kehittyneempiä mieleltämme kuin esim. numero. Lapsi muistaa yksityiskohdat tarkasti, kun taas aikuinen on muodostanut kokonaiskuvia eikä muista, vaan sen sijaan hahmottaa mielikuvan ja muodostaa näin mielipiteitä ja tulee ennen pitkää hyvin, hyvin viisaaksi... kuin huomaamattaan ja ilman että vähemmän kehittyneet huomaavat

Mitäs muuta olen lukenut? En muista. Muistan vaan joskus selailleeni Wecksellin elämässä väkeviä runoja humanistikirjaston syövereissä ennen kuin läksin aurinkoiseen kaupunkiin hummailemaan. Sitten olen lukenut säännöllisesti ÅU:ta, HBL:ää ja US:ää. Jaa a.

Seuraavaksi sivarikirjastosta Veijo Meri: Peiliin piirretty nainen