Evakkomatka kylppäriin, valaiseva pyhiinvaellus

tai

Askeesin ihanuus


Sattuneesta syystä päätin pystyttää itselleni hätämajoituksen kylppärin lattialle. Sinistä valoa generoivan lampun otin mukaan yölampuksi kun ei edes loisteputki toimi tällä hetkellä... vähän arvelutti koko homma, mutta jopas olikin yllättävä kokemus. Sehän on ihana alkoovi! Nukun nyt paremmin kun koskaan! Esitän teille nyt kolme pointtia:

1) Ei luteita. Tämä nyt on itsestäänselvyys, ei tarvitse kääntyillä ja hermoilla että viliseekö ihollani nyt jotain vai kuvittelenko.

2) Hiljaisuus. Liikenteen melu ei kuulu rauhaisaan koppiini. Se häiritsi minua loppujen lopuksi todella paljon, tuo vilkas tie tuossa lähellä. Vähän väliä hälytysajoneuvoja ja pillit katolla vonkumassa. Ovenkin saa tarvittaessa jopa kiinni. Tietokoneen voi jättää yöksi päälle jos jostain syystä haluaa, humina ei tod. haittaa sinne asti. Jääkaapin mahd. äänet eivät häiritse.

3) Kova alusta (kaakelien päällä vain joku sijaussuoja) näköjään sopii minulle yllättävän mainosti. Selkä ym. on paremmassa kunnossa kuin koskaan jo parin kerran jälkeen.

4) Mistään ei vedä. Nuo ikkunat ovat melkoisia vedättäjiä. Ikkunan voi jättää vaikka auki nyt ilman että häiritsee.

Lattiakaivonkin tajusin peittää, ettei tule hajuhaittoja. Taidan muuttaa sinne kylppäriin pysyvästi! Hiiteen tilaa vievät sängyt... Ainoa hankaluus, että kun halua käydä suihkussa pitää purkaa vähäiset vuodevaatteet, mutta pikkujuttu, siihen nyt tottuu...