*GONZO NEVER DIES!*

Joenranta kuhisee eksoottisia ulkomaaneläviä! He asettelevat julkeasti tavaransa kaiken kansan nähtäväksi ja antavat maistisia vaikka väkisin! Buongiorno, namaste. Näe, koe, tunne ja haista... koeta mahtua väliin. Kyynärpäätaktiikka ja vauhtisokeus eivät toimi täällä, mutta finessi ja rento laskelmointi, tutkaileva ja älyllinen ote taas sitäkin paremmin... poliiseja täällä tuskin tarvitaan, vaikka onkin jo keskiviikko. Älä tiedä mitä haluat, vaan tiedä miten saat sen. Äläkä ota mitään paineita.

Työpäivän jälkeen mäkeä alas kieriskeli hieman nuutunut, vähän huolestunut, mutta toiveikkuutta pursuava Neumann Stam. Hänen beige kesäasunsa, vaiko sitten jokin muu, herätti kiinnostuneita katseita naiskulkijoilta. Vartiovuoren mäkeä alas kieriskellessään hän haisteli kevättuulia ja laski mielensä avoimeksi. Alkoi tuntua myös siltä, että kohta pitäisi haukata jotain välipalaa. Uusi pesusieni olisi myös hyvä.

Maisteltuaan ensin hieman oliiveja Stam tapasi markkinoiden sykkeestä oitis Thai-naisen joka auliisti kauppasi parastaan. Pohdiskellen liharullan ja kasvisrullan keskinäisiä voimasuhteita hän päätyi kompromissiin ja osti molemmat. Chili-soosin kanssa hän ne rouskutteli kaikessa rauhassa lokoisassa tuolissa istuen katsellen jokea ja rantaa... tämä oli hyvä veto, ja lupasi enteellisesti lisää hyvää. Pian matka saattoi jatkua. Saippuoita... valtava määrä saippuoita. Saippuoita avoimesti esillä, ihmiset ottivat niitä käteen ja nuuskivat niitä... pikanttia, sanoisitko? Makuja oli kosolti, useimmat perinteisiä. Jokin herätti kuitenkin oitis Stamin mielenkiinnon ja hän virnisti kujeilevasti. "Yksi tällainen kiitos..." Nyt oli repussa mukana iso köntti Oopiumisaippuaa. Jo tämä mähkäle takasi voiton kotiin tämän päivän suhteen! Silta oli ylitettävä, sillä humu jatkui siellä. Eräässä kojussa oli psykedeelisiä mössötykkejä sateenkaaren väreissä. Tästä Stamin oli otettava selkoa. Oppinut mies tiesi kertoa, että kyseessä olivat välineet hilemössön annostelua varten.

Hilemössö on vähän kuin quickfire tai napalmi, mutta kylmää. Se pysyy kylmänä mystisen koostumuksensa ansiosta. Lasiin annosteltuna se sulaa koko ajan vähän, ja pysyy ihanan viileänä. Lasia voi pyörittää kuumottuneiden käsiensä välissä tai jösses, vaikka ummehtuneessa haarovälissään, saadakseen hieman vähän tätä jäätelölimua kurkustaan alas.

Tuopponen lime-päärynä hilemössöä kädessään Stam hortoili pitkin markkinoita holtittomasti. Tämä oli luultavasti lopullinen kruunu tälle afterworkille. Ihmiset tuntuivat katsovan hänen mössömukiaan kiinnostuneita. Tuon tuostakin hän hörppäisi siitä pienen lirun ja hieroskeli sitä... näkyi veistoksia, kelttikoruja, kesähepeniä, ihmelinimenttiä, ja vaikka mitä mutta mössö tuntui kestävän ikuisesti! Oli koettu jo ehkä liikaa markkinoita tälle päivälle... hyvä ihme, hänellähän oli köntti oopiumisaippuaakin mukanaan. Tarvittiin jotain jalat maahan palauttavaa, joten hän suuntasi verrattoman mukinsa kanssa kohti Puhakka-kauppaa. Muki ei ottanut vieläkään loppuakseen, mutta hänen laukussaan oli tilanteeseen sopiva tasku johon vajaan tuopin saattoi sujauttaa niin, että laukkua pidettäessä rauhallisesti mitään ei takuulla tihkuisi mihinkään.

Mukaan tarttui kuten tavallista enimmäkseen tarjoustuotteita, -50% emmental sinileimaa, -30% kassleria rilliin ja sen sellaista. Kassalla tapahtui ***GONZO TWIST***

Juuri tänä iltana, JUURI tänä iltana se viimein tapahtui. Kassalla oli nainen joka ihan oikeasti veti vertoja Puhakka-neidolle! Sellaisia ei ole montaa koko maailmassa... Olisi eniten oikein kutsua häntä Puhakka-pimuksi. Puhakka-pimu on tumma kun taas neito olisi vaalea, mutta yhtä tyrmäävä, yhtä lämmin, yhtä näyttävä, yhtä hempukkainen, yhtä kunnioitusta herättävä, yhtä päräyttävä, pikkuisen enemmän pimumaisuutta... miten näin voi edes tapahtua juuri tänä iltana?! Jep, niinhän siinä kävi. Keskittyminen herpaantui ja Stam tuli kassatapahtuman yhteydessä hersyvän miehekkäästi viskanneeksi laukkunsa valmiiksi pakkausta varten jo etukäteen... hilemössö ei tykännyt hyvää! Se teki kapinan! Se pursusi! Se tihkui! Se mekkaloi! Se käyttäytyi kerta kaikkiaan huonosti! Paperiliinoja tarvittiin tukahduttamaan raivostunut hilemössö kassanauhalta. Voi peevelin hemmetti!!

Nyt Stam on kotona ja muistaa kaikkea hyvällä - ole sinäkin Gonzo!