Alkoholin säätely rajoittaa anniskelun maassamme tiettyihin myymälöihin, tiettyihin vahvuusprosentteihin, ja ennen kaikkea tiettyihin päiviin ja tiettyyn kellonaikoihin. Voi libertiinejä.

Minä voin kuitenkin hakea lähi-Siwastani kokonaisen 5kg kollin väkevää Viron poikien viinaa melkeinpä milloin vaan ja olla maailman kuningas, kun toinen ressukka kädet täristen odottaa että pääsisi edes keskilirua ostamaan tai kulkee viinansa perässä kauas. Tässä tapauksessa sunnuntaina kymmenen aikaan lunastin viinakset pelkällä henkkarilla. Kassaneiti katsoo voimattomana alahuuli väpisten ja Räsäsen Päivi yms. kiroilevat mielessään katkerasti.

Laitoin noutamani paketin silti säilöön sängyn taakse. Toivon mukaan sitä ei vielä ihan lähipäivinä tule nyt avattuakaan. Sisältöön luotan.


PS. Lossien sunnuntain juhlava makaroniloota:

400g myllynparasta

KILO sikanautaa!

Iso, hienoksi hakattu punasipuli

Salainen munamaito 2 munalla, fetalla, kuivatuilla sienillä ja maustettuna

Makaronit keitetään, jauhelihat ruskistetaan, kaikki sekasin vuokaan, munamaidot lopuksi päälle ja 125C uuniin mutumaan.

Hyvä kun mahtui vuokaan. Lihasuhde on valtaisa, mutta otetaan paljon kauraleipää tai muuta vaaleeta kaveriksi sitte. Lidlissä sattui nyt olemaan tarjolla kilon paketteja sikanautaa. Korkeintaan 700g olisi tähä satsiin toki ollut järkevämpi, gheh

Arvostelu: Näin isoon satsiin olisi pitänyt tajuta laittaa ainakin tuplamäärä munia, mutta herkkujen herkkua näinkin! Ehkä tähteitä lämmittäessä lisään viehätykseksi tomaattimurskaa tai goudasiivun tai tujautan jotain soossia...