Vaalit lähestyvät ja ihme juttuja rupeaa totisesti pukkaamaan...

"Miksi kannatan Li Anderssonia kansanedustajaksi? Mikään ei muutu ennenkuin kaikki muuttuu, sanoi Erno Paasilinna aikoinaan. Koko Eurooppa ja Suomi mukana ovat niin sameassa henkisessä ja taloudellisessa tilanteessa, että asioita olisi perusteellisesti harkittava uudelleen.

James Fenimore Cooperin kirjoissa mohikaanit olivat ihmisiä, joista sanottiin, että heidän toinen jalkansa on villeydessä ja toinen sivistyksessä. Näin nämä uljaat intiaanit pystyivät kulkemaan sekä erämaissa että kaupungeissa. Li Andersson on minusta juuri tällainen 2010-luvun mohikaani, joka olemuksellaan, tiedoillaan ja taidoillaan selviää oivallisesti katujen kansanliikkeissä, herrojen kanssa neuvottelupöydissä tai medioiden puristuksessa.

Li vaikuttaa viisaalta ja hauskalta, rehelliseltä ja nopealta ihmiseltä, jollaisia tämä vaikea maailmanaika vaatii. Hänestä voisi tulla hyvä tutkimusmatkailija, hieno tiedenainen tai mainio journalisti, mutta kansakunnan edun nimessä kannatan häntä näissä vaaleissa kansanedustajaksi.”

- Kari J. Kettula

"Niin epätodennäköiseltä kuin se kenties kuulostaakin, olen tutustunut Lihin työskennellessämme rakennustyömaalla. Li oli ensimmäisten joukossa aloittamassa töitä ja viimeisenä lähdössä tauolle. (...) Kun Li kutsuttiin Kesärantaan puhumaan Suomen ulkopoliittiselle eliitille, hän ei toistanut odotettuja korulauseita. Sen sijaan Li nosti, ensimmäisten joukossa Suomessa, ongelmaksi Edward Snowdenin paljastaman Yhdysvaltojen verkkovakoilun ja kritisoi sitä, miten Suomen puolueettomuudesta luovutaan ilman avointa keskustelua."

- Syksy Räsänen

Näissä ja joissakin muissa paloissa on mielestäni jo myyttisen legendariumin henkeä.

Eikä tässä vielä kaikki! Eilisen jälkeen:

"Tohdin väittää, ettei millään poliittisella toimijalla tai edes puolueella ole tälle tasolle nousevaa kiinnostusta. Lin kohdalla on joka kerta kannattanut suunnata tähtäin korkeammalle. Nyt meidän ei pidä nostaa Li pelkästään kansanedustajaksi, vaan rakentaa hänen taakseen liikettä paremman maailman puolesta." -Tukiryhmä

Jukupetteri! Maailma on muuttumassa?