Rakkaat ukrainalaiset!

Tänään uusi itsenäinen Ukrainamme täyttää 25 vuotta!

Jos kukaan olisi silloin 24. elokuuta 1991 sanonut, että tulisimme pian käymään läpi kaksi vallankumousta, Krimin menetyksen ja että Ukraina juhlisi neljännesvuosisataansa sotaa käyden, ei kukaan olisi sitä uskonut...

Olimme toivoneet hyvin erilaista tulevaisuutta itsellemme ja maallemme. Mutta hetkeäkään emme valintaamme epäröineet. Emme silloin emmekä nyt. Itsenäinen, vahva ja vapaa - vain sellainen voi Ukraina olla!

Sota raivoaa maamme itäosassa. Ukrainan pojat ja tyttäret kuolevat puolustaessaan kotimaataan viholliselta. Kumarramme heille ja olemme heistä ylpeitä. Kiitos heidän valloituksilleen on Ukrainalla nyt selkäranka! Sillä on voimaa ja kestävyyttä. Taistelimme itsenäisyytemme puolesta, se ei tullut itsestään. Rakensimme valtiomme verellä ja hiellä, ja nyt vihollinen tietää, että meitä ei saa polvilleen! Ukraina on ja pysyy!

Kaksikymmentäviisi vuotta on virallinen luku ja sovittu summa, koska sydämeltämme ja sielultamme, tavoiltamme ja perinteiltämme olemme aina olleet vapaita. Kiovan Rusin vallan aikaan, Mazepan aikaan, 1900-luvun alussa vapaa ja ylpeä kansa eli Ukrainan aroilla - Ukrainan kansa. Vapaus ja tasa-arvo ovat olleet kudottuina valtiomme DNA:han ikuisesti! Kaunis katsella mutta luonteeltaan kivenkova - sellainen olen minä, eikun siis Ukraina!

Rakkaat ukrainalaiset! Onnittelen teitä itsenäisyyspäivänämme! Toivotan teille terveyttä, onnea, menestystä, ja mitä tärkeintä - rauhaa! Toivotan rauhaa kautta Ukrainan, joka kotiin, joka henkilölle!

Me tulemme pärjäämään, me tulemme nujertamaan vihollisemme! Sen vuoksi KEITÄ ME OLEMME!

“Ja päällä maan uudestisyntyneen

Ei ole vihollista, ei tyrannia

On vain poika, ja äitinsä

Ja ihmisiä päällä maan..."

Iloista itsenäisyyspäivää! Kunniaa Ukrainalle!

-Yulia

http://www.youtube.com/watch?v=hp2TAspQl8Q