Turun Linnassa on edelleen meneillään näyttely kuningattarestamme Kristiinasta. Mika Kaurismäen Tyttökuningas-elokuva saa ensi-iltansa joskus joulukuun alkupuoliskolla. Niin museovalvojan asemani kuin työllistyjille jaettu Kimmoke-rannekekin oikeuttavat minut tsekkaamaan sen ilmaiseksi. Otan tänään mukaan niin työsopparipaperin kuin rannekkeenkin ja hieron näitä ihmisten naamoihin ja heiluttelen uhmakkaasti kunnes Linnan portit aukeavat minulle. "I know you're in there - open the gates!!!" Kimmoke-miitissä oli muuten puhetta että olisi kiva katsoa se leffapeffa porukalla. Ehkä sekin siis vielä tarjotaan minulle luontaisetuna. Jos ei, niin maksan omasta pussistani ilman sen kummempia kirpaisuja. Mutta nyt käymme asioiden edelle, oli puhe tästä päivästä.

Aion käydä aivan liian pitkästä aikaa Katrin eestikaupassa ja ostaa pöltsemaa sineppia. Sinep, hehe, penis... Lisäksi ainakin pelmeneitä, ne ovat hyvä keksintö. Ehkä ostan kauppatorilta jotain, hedelmiä, tuskin kalaa tänään kun on sattumoisin niin paljon muuta syötävää. Maanantaina voisin taas ostaa jo kalan. Lidlistä voisi muutamia perusjuttuja hankkia tämänkin reissun yhteydessä.

Mitäköhän muuta mahtuu tähän yksittäiseen vapaapäivääni? Muut asiat taitavat olla vielä auki. Kävisinkö jossain syömässä matkalla? Linna on aika kaukana. Matkan varrella on monta välipalapaikkaa ja kestikievaria. Fundeerataan! Ei ole kiire vielä!