Tue Paavoa presidentiksi! <---

 

(Osa Väyrysen vaalisanomaa tiivistetty nyt tämän blogin kohdeyleisölle räätälöidyksi versioksi blogin hallinnollisen johdon toimesta. Pahoittelemme oikaistuja mutkia ja mahdollisia kömpelyyksiä. Alkuperäiset, virheettömät tekstit Väyrysen blogissa.)
 
Vuoden 1988 presidentinvaalien lopputulos ratkesi jo kevään 1987 hallitusratkaisun yhteydessä. Kytkökset näiden kahden välillä olivat vahvat. Tämä oli olennainen osa vuoden 1987 vallankaappausta.
 
Vuonna 1994 olin pääsemässä kovalla vaalityöllä toiselle kierrokselle, kuten ennakkoäänet osoittivat. Viime päivien mediapelillä minut pudotettiin jatkosta. Ääniä ohjailtiin MTV:n julkaisemalla tekaistulla gallupilla. Lauantai-iltana MTV:n kymmenen uutisissa väitettiin, että olin tilannut Venäjältä nootin vaikuttaakseni presidentinvaaleihin. MTV sai jälkikäteen menettelystään Julkisen sanan neuvoston langettavan päätöksen, mutta vaalin tulosta se ei muuksi muuttanut. Olisikohan Lasse Lehtisellä ollut sormensa tässä mediapelissä?
 
Kunniapuheenjohtajana pahoitin mieleni siitä, kuinka surkea on tämän minulle niin rakkaan puolueen tila. Sama meno jatkuu presidentinvaaleihin valmistauduttaessa. Olen ihmetellyt, miksi puolueen johdolla ei ole mitään myönteistä sanottavaa ehdokkaaksi jo asettuneesta puolueen kunniapuheenjohtajasta ja Suomen pitkäaikaisimmasta ulkoministeristä. Puoluejohdolla on pikkuisen pallo hukassa. Näyttää olevan kokonaan.

Olen ilmeisesti hieman pidempi kuin Sauli Niinistö ja paljon nuorempi kuin Paavo Lipponen. Minähän olen Lipposen nykyisessä iässä vasta harkitessani mahdollista ehdokkuuttani jatkokaudelle! Kuinka päästä eroon Väyrysestä? Tämä mies on väitellyt valtiotieteen tohtoriksi Suomen ulkopolitiikasta ja on Lapin ylipiston kansainvälisten suhteiden dosentti. Hänen ammattitaitoaan ulko-, ulkomaankauppa- ja kehitysministerinä ei ole asetettu kyseenalaiseksi. Tämä mies ei kuitenkaan joillekuille kelpaa. Kampanjani on hyvässä vauhdissa. Aion nousta taas kakkoseksi ja sitä tietä voittoon - kunhan nyt ensin pääsen oman puolueeni ehdokkaaksi. Uskoni perustuu kokemukseen.