Jarmo Korhonen (mm. Keskustan puoluesihteeri 2006-2010) Väyrysen projektista:

- Jo Johannes Virolainen varoitti selkävoitoista. Aina pitää muistaa politiikassa, ettei pidä nöyryyttää toista julkisesti. Se ennemmin tai myöhemmin iskee takaisin, Korhonen sanoo viitaten Väyrysen ohittamiseen Sipilän johdolla.

Korhosen mukaan kukaan ei säästy Väyrysen iskulta. Hänen arvionsa on, että tilanne on kuplinut pinnan alla jo pitkään. Muissakin puolueissa keskustan lisäksi on pohdittava, miten omaa puoluetta voidaan kehittää.

Korhonen toteaa, että Väyrynen vain myhäilee ja koventaa taktiikkaansa. Väyrysellä ei ole hallitusvastuuta, ei osuutta leikkauksiin, eurosta hän haluaa eroon.

- Väyrynen osaa tämän homman. Täydellinen kulminoituminen vallitsevalle politiikalle ja vallassa oleville.

x X x

Nyt alkaa yhtäkkiä vaikuttaa siltä että tämä saattaa jopa toimia! Paavo Väyrynen sekoittaa puolueensa ja puoluekentän - kaataa hallituksen? Väyrynenhän on taas siinä tilanteessa että voi milloin tahansa niin päättäessään jättää Europarlamentin ja ottaa vastaan paikan Eduskunnassa, koska onpahan vaan äänestetty sinnekin viime vaaleissa. Väyrynen aikoo pysyä Keskustan jäsenenä sen Keminmaan systeemin osalta, mutta kohta ollaan tilanteessa että Keskustan kunniapuheenjohtaja on pakko erottaa, koska hoitaa toisen puolueen asioita - oman puolueensa, varastaen ääniä ja jäseniä. Ja siitä irtisanomissotkusta otetaan kyllä KAIKKI irti. Miten tähän on voitu tulla? Parasta Väyrystelyä taas vähään aikaan. Sipilää ym. viedään vielä kuin pässiä narussa.