Tänään jaan omaa viisauttani kansalle.

Kun ihmiset sanovat, että olisipa jo se ja se päivä, minulle tulee vain mieleen että heillä on kiire hautaan. Jos aika käy pitkäksi, se hoituu siten että käyttää sen ajan johonkin. On se sitten huvitusta, työtä tai itsensä kehittämistä. Mieluiten tietysti kaikkia yhtä aikaa.

Myös sanovat ihmiset aina, että kylläpä se aika menee nopeasti. En minä heitä silloinkaan ymmärrä. Luulen, että heissä on liikaa rutiinia ja ns. toistuvia pakkoliikkeitä. Silloin ei jää mitään mieleen, koska kaikki on aina toistoja. Se on helpompaa, vakiintuneet käytännöt, piintyneet tottumukset, ja pitäähän sellaista ihan jonkin verran kyllä ollakin mielestäni. Mutta vähemmän kuin mitä ihmisillä yleensä. No, perhe-elämä ja työelämä sellaista vaativat toimiakseen, siinähän se.

Toisaalta en kuitenkaan taida itse luonnoltani ja noin muuten olla järin hyvä saamaan hetkestä kiinni. Mieli seilailee muualla. Tähän vaivaan kyllä toki auttaa, kun kirjoittaa asioita paperille ja hoitaa hommia pois päiväjärjestyksestä. Ja tämän jälkeen korkkaa vaahtopään. Liikunta on hyväksi kanssa, se on suorastaan olennainen asia. Kuinka hienoa onkaan sitten ruumiillinen työ joka yhdistää monta tarpeellista asiaa. Kunhan ei suorastaan liian raskasta ja kuluttavaa, jatkuvaa orjan pakkotyötä ole. Sopivasti vastusta saa kuitenkin olla, että saa vähän ponnistella ja haasteitakin on joskus hyvä kohdata. Välillä sitten kevyemmin.

Kuluvasta ajasta saa enemmän irti kun näkee ympäröivän maailman puhtaana korkeapiirtolähetyksenä ilman häiriöitä ja särinää. Menneet ja tulevat huomioidaan myös, muttei tauottamana ponnisteluna. Mieleen pulpahtelee kaikenlaista vaikutetta kaikista ilmansuunnista, mutta se on eri asia kuin stressi ja paine ja viime kappaleessa mainitsemani seilailu, se on tervettä ja virkistävää. Minun olisi oikeastaan pitänyt puhua "seilailusta" vasta nyt ja tuo aiempi oli pikemminkin jotain pirun tökkimistä. Vaeltava mieli on rikkaus. Noh. Aina pitää olla uutta ja eteenpäin... tai ei siis koko ajan, mutta toistuvasti. Kohti horisonttia!