Koitin käyttää pihalleni muurattua grilliä mutta eihän siitä tullut paskaakaan! Risuilla vaan savustin koko lähitienoon ja poltin hirveän määrän roskiani. Toisaalta se oli ihan hauskaa touhua, vaikkei mitään ruokaa saanutkaan kypsennettyä tällä kertaa. Ja pääsin (pahvi)roskista eroon perinteisellä, vaikka nykyään halveksitulla tavalla. Ehkä ensi kerralla hommaan jostain paremmin soveltuvaa sytykettä kuin nuo risut ja männynkävyt jotka vaan mustuivat ja savusivat. Ihan klapit kelpaisi tai mitä tahansa kyllästämätöntä puuta, esim. lautaa. Grillihiilet yms. ovat aivan liian keskiluokkaisia meikäläiselle. Mutta tuo risuseikkailu oli kyllä myös ihan älytön. Tulipahan kokeiltua ja tulehen tuijotettua ja itsensä savustettua!

Hakkaisinhan minä ne klapit jos olisi, mitä hakata. En minä nyt täällä voi puita ruveta kaatamaankaan. Silloin kuin tuolla lojui kuivaa lautaa niin siitä vaan vähän nappasi, asetteli ja tuikkasi tulta alle niin kohta oli jauhomakkarat herkullisia. Nyt oli tosiaan vieläpä tarkoitus saada iso punahehkuinen hiillos aikaan kalaa varten ja se oli liian kunnianhimoinen tavoite tällä polttoaineksella.

Se oli koe 1! Jonain päivänä koe 2! Mitään emme hävinneet. Ei edes kukaan naapuri tohtinut hälyttää palokuntaa paikalle. En halua sakkoja! Taisi pienhiukkasia lennellä ilmassa hieman kaupunkialueella, noh tukehtukaa pois te jotka ette koronaan kapsahda. Ympäristösakkoja! Rikoksia ihmisyyttä vastaan!

Nuo loput risut kun kuivatan tuosta kunnolla niin OK nuotion ainakin saisi jossain. Siinä on osaksi tuommoista pehmeäksi hapertunutta runkosontaa joka olisi voinut olla aika hyvää tuolla grillissäkin, kun olisi saanut kunnon alun ensin. Ehkä noilla keräämilläni saa tarpeeksi hyvän tulen ja hiiilloksen grillimakkaralle tuossa muuratussa tiiliskivigrillissäkin. Se on vähän erilainen peto kuin nuotio...

Ehkä kalaa olisi voinut tikun nokassa loimottaa ilman punahehkuhiillostakin. No, turha enää jossitella. Sössimiseksi meni tällä kertaa.

Taidan olla hypomaanisessa tilassa! Harmi, että järvi- ja merivesi on vielä mielestäni liian kylmää uimiseen. Tekisi mieli jo urheilla vedessä, ja siinä sen yhteydessä tietysti pyöräillä kunnon lenkit rannoille ja takaisin. Se on elämää se.

Kaivoinpa sitten grillin pohjalta kaikki tuhkat ja kaadoin herukkapensaille. Nyt tulee paljon marjoja. Noin, tein sentään jotain oikein. Alakerran kämppää esiteltiin jollekin bassibasuukille. Ehkä saan kohta uuden naapurin. Aika harmittomalta hissukalta vaikutti. Tein varmaan vaikutuksen paskaisissa männävuotisissa sortseissani, repsahtaneessa tuulitakissani ja kulahtaneessa hobo-lätsässäni hommaillessa.

keppiseppo.jpg