Kävelin äsken Ekotorin ohi niin siitä olikin puolet poissa. Purkavat senkin vanhan parakkibunkkerin elementtitalojen tieltä. Kyltti vaan oli vieressä että uusi Ekotori tulee kohta Itäharjulle. Ei ole liian kaukana sekään asioitavaksi, jos sellaista asiaa tässä vielä tulee päivänä jonain. Oli siellä myös sellainen rähjä äijä jolla oli valokuvauskoje kohdistettuna siihen puoliksi purettuun taloon, rupesi juttelemaan. Kuulemma oli hetkessä puoli taloa hajotettu uusilla koneilla. Monsterin leuat siinä. Ei ihme, etten ollut ehtinyt huomatakaan mitään tähän mennessä.

Sillä oli tosi hieno kamera jossa oli pitkä putki, kuulemma maksaisi n. 5000e mutta oli saanut noin tonnilla. Tuon voi ihan uskoakin, sain kokeilla zoomia ja tarkennusta siinä jutustellessa. Löytyi kuulemma takakontista vielä laajakuvausvehje. Mies harrasti purettavien tehdastalojen yms. valokuvaamista. Myöskin graffitit ja sen sellainen kiinnostivat kohteena. Ne ovat kuulemma hänen taidettaan ne valokuvat kadonneista rakennuksista. Kemistiksi opiskellut vanha kulahtanut hippi... se tunsi jopa yhden etnologianopettajani jostain syystä. Tiesi kertoa että uudesta Ekotorista tulee hieno, ja niistä elementtitaloista, ja vaikka mistä. Kohinaksi kuvaili tätä nykyajan kiirettä ja pins-kortteja ja kaikkea sellaista. Silkkaa kohinaa. Wärtsiläkin alasajettu.

Sitä talon purkamista oli ukko siinä päivän mittaan seuraillut ja jutellut koneenkuljettajienkin kanssa. Kuulemma sellainen kone vie 500l löpöä päivässä. Eivät säästäneet esim. ikkunoita, vaan kaikki mäsäksi vaan. Työpäivä piti päättää, kun löpö loppui. Kysyin oliko se valokuvannut jokitaloa yo-kylän vieressä, ennen kuin se lopullisesti purettiin. Siellähän oli paljon graffiteja ja talonvaltauskin autonomisine kulttuurikeskuksineen tietyn aikaa. Oli se hurja sielläkin ollut fotaamassa. Ja Kupittaalla päin jokin iso koruliikkeen(?) monikerrostalo oli vandalisoitu ja porukka oli pakettiautoon vienyt kupariputkia myöten kaikkea pois mikä irti lähtee, ilman että poliisi jaksoi välittää kun ilmeisesti paikka oli kuitenkin hylätty. Siellä spreijattiin ja biletettiin ja jotain semmoista. Tämä ukkeli oli tyypeiltä kysynyt että saako valokuvata, niin ihan vapaasti kuulemma vaan, kaikki on vapaata oli vähän niinkuin niiden ajatus. Anarkismia... Mitäköhän kaikkea sen kokoelmista löytyisikään?