Tänään hain mystisen Verkkokaupan paketin Kupittaan postin pakettilokeropalvelusta. Se sisälsi suojavaatteen puhelimelle, pullollisen kukko-Srirachaa ja Arvid Nordquistin Sommar-kahvia.

Kotimatkalla hommasin itselleni kotipizzan Rabbe Grönholmin muistoa kotoisasti kunnioittaen. Pöydällä oli vieläpä iltalehti josta luin Rabben tapauksesta. Ihana muikkeli antoi jopa kaupan päälle Fantaa juotavaksi. Ihan vaan koska oli lounasaika... ja näytin varmaan janoiselta... Jopas jotain! Kotona laitoin Srirachaa pitsan päälle ja söin, jauheliha oli varmasti aitoa haimasyöpäkasvainta mutta hyvää oli kuitenkin. Jukuvitsi!

Kannatti sentään käydä ulkosalla!

Ja sitten kävin toisenkin kerran! Näin, että heboiset ovat liikkeellä ja palautin tölkkejä ikuisen kiertokulun yhä vaan näin virratessa. Ostin mm. tarjoushintaan kapteenin pihvejä torstaina grillattavaksi.

Knut Hamsunin lukeminen aloitettu. Rouheaa bonde-elämää vuonojen maassa. Hassusti ilmaisee itseään, omaperäisiä lausemuodostelmia ja ilmaisuja. Myös ruotsinnoksessa, jota luen ja jossa kääntäjä esipuheessa kertoo jäljitelleensä Hamsunia siten, kuin Hamsun itse ruotsiksi luultavasti asettelisi sanansa. Niinhän se kai pitää edes yrittää, kun kääntää.

Tänne tehdään viikon päästä väkisin lutkatarkastus. Eikun siis lutikkatarkastus!! Kaikkea säättänaa sitä onkin. Varokaa luteita niissä uusissakin kämpissä. Imevät kikkelistä veret.

Taitaa olla jo aika lämmin. Ei tuolla iltasella takkia tarvitsis. Aamulla taitaa tarvita kun ei muuten tarkene. Pitäisiköhän hankkia se lämpömittari ikkunaan niin ehkä vihdoin tajuaisi keliä arvioida. Netistä harvoin jotenkin viitsii. No sitten aurinko vaan paistaa mittariin ja homma kusee sitä myötä. On se vaan kaikki hankalaa, hitto... ehkä tuo kevyt takki jonka voi tarvittaessa pakata laukkuun on kuitenkin hyvä.