Suomi on juuri voittanut NHL 2001 Rautaesiripputurnauksen, aka Itäblokkiturnauksen, johon osallistuivat Kazakshtan, Valko-Venäjä, Saksa(DDR), Puola, Slovakia ja Suomi - sillä peevelin konstikkaalla All Star-tasolla.

Slovakia kaatui loppuotteluthrillerissä Hartwall Areenalla lopulta maalein 6-5. Ottelun ehkä suurimmaksi sankariksi nousi Jyrki Lumme, joka viimeisteli kaksi häkkiä, joista toinen se ratkaiseva voittomaali. Laukaukset menivät loppuottelussa Suomelle peräti 62 (9,6% sisään) - 28 (17,8% sisään). Suomi otti tasan 30 min jäähyjä kun taas Slovakia 42 min. Suomelle 2 YV-maalia, Slovakialle 1. Aloitukset Slovakialle 50-36. Taklaukset Suomelle 23-15. Suomi siis taklasi kovaa, mutta puhtaasti. Ja maalivahtimme oli imuri.

Aiemmista 10min eristä poiketen loppuottelu pelattiin 20 min erillä.

Suomen ensimmäisen maalin, 1-2 kavennuksen ylivoimalla teki sairaslomalta sankarillisesti palannut kapteeni Saku Koivu häikäisevällä yksilösuorituksella. Sittemmin hän loukkaantui uudestaan kesken kultamitaliottelun... Slovakia ehti slaavilaisten taistelulaulujen hengistämänä johtaa jo 5-1, mutta sitten Suomen kesyttämätön leijonajoukkue aloitti hurjan kirin, jota siivitti ennen kaikkea Mika Alatalon taitavasti tahdonvoimalla runnottu alivoimamaali. Puolustus ryhdistäytyi ja maaleja tuli toisensa jälkeen, kunnes tuli se hetki, jolloin Teppo Numminen saattoi ottelujen viimeisten sekuntien ajan pitää kiekkoa tutun tyynenviileästi lavassaan purkaakseen sen viimein Slovakian puolustusalueelle ja kääntyäkseen ympäri kätensä kohottaen: -Me tehtiin se pojat! Ukrainan kansa on vapautettu!

Teemu Selänne oli pistetilistään päätellen humalassa koko turnauksen ajan ja Saku Koivu melkein koko ajan loukkaantuneena(juomassa kaljaa Temen kanssa). Gustafsson ja Valkama ovat maalivahteina sysipaskoja.


teemu-normal.jpg            Jaa.


Semifinaaleissa Suomi oli peitonnut Valko-Venäjän 3-1 ja Slovakia Saksan 5-1(luulivat että historia toistuu mutta suomipoika ei luovuta!). Pronssia vei Saksa.

Suomen pistepörssi

Miika Elomo 3+4=7 (Suomen sankari...)

Sami Kapanen 4+2=6

Juha Ylönen 3+2=5

Olli Jokinen 3+1=4

Jere Karalahti 2+2=4

Juha Lind 2+2=4

Jyrki Lumme 2+2=4

Teemu Selänne 2+2=4

Ja loput jotain muuta. Nollille jäivät Antit Aalto ja Laaksonen HÄVETKÄÄ.

Sami Valkama 3 peliä 90,8% P. Gustafsson 4 peliä 88,9% 

Turnauksessa eniten maaleja teki Peter Bondra, 5. Pisteitä eniten Peter Beaujean, 12. MUTTA +/- TILASTON VOITTI JUHA YLÖNEN, 10+. Eniten laukoi Olli Jokinen, 37 kutia. Jäähykuningas Andrezej Perzyna, 25 min. Mika Alatalo teki koko turnauksen ainoan alivoimamaalin.