Nyt mää turisen ja tarinoin, elikkä turinoin tai peräti turisoin. Jopa ihmeen hieno aurinkoinen palmusunnuntai kuin suoraan oppikirjasta, noitiakin tuli lisäksi vastaan - ja äänestyspäivä. Näin kevään ensimmäiset leskenlehdet ja heti niitä oli satamäärin. Tortilloja tässä pitää kohta rakennella monenmoisia jotta pääsevat sulamaan suuressa sulatusuunipöntössäni, eli pötsissä.

Sitten on aika sytyttää Finlandia, sillä äänestys on suoritettu ja vaalikahvit perinteen mukaan juotu ja nyt se on korkeimman, eli kansan kädessä. Saa nähdä kuinka helvetin tyhmä se on tällä kertaa. Hyvä sää poltella, mitä nyt tuulee mutta eiköhän suoja löydy noin puoleksi tunniksi. Ei muuta kun palamaan... ja vartoomaan. Kunhan ne tortillat nyt ensin, ja kenties teetä. Ehkä pikkaisen kihelmöi, sillä sitten kohtahan se kansa on puhunut ja pulinat pois! Suomi päättää kohtalostaan... juupa juu.

Hieno ja hyvä tuolla nyt on noin muuten kävellä ja oleskella ohuessa takissa. Rupiaa viihtymään ulkosalla enemmälti kun on helpompaa, mutkattomampaa ilman isoja palttoita eikä liukastelua tarvitse koko ajan varuilla. Lumet sulaa, linnut lauleloo taikka niinkin että pihalla västäräkit hölkkää. Pizzerian terassilla voi istua kahveella ja katsoa kylän elämää, voipi siellä ihan syömässäkin käydä joskus tuli juuri päätettyä. Pääsiäinen suunnitteilla siten että en lähde mihinkään, mutta muuta.