raiders16.jpg

Löysin internetin avustuksella kiinnostuksen kohteita tuolta naapurikaupunki Kaarinan kylästä nimeltä Piikkiö. Kävin jo vähän paikan päällä nuuskimassa ja nyt olen tallentanut päästäni paperille, että miten se on suunnilleen tehtävä. Nimittäin:

ARBORISTINEN JA ARKEOLOGINEN TUTKIMUSMATKA PIIKKIÖÖN

Alustava toimintasuunnitelma

Kohteet: Suomen isoin ja varmaankin vanhin tammi (Mana-puu) ja pronssikautiset muinaishaudat, erityisesti eräs linnavuori jonka päältä pitäisi olla pitkä ja hyvinkin kiintoisa näköala.

Varustus: Taskulamppu!

Kunnollinen kartta

Vähintään litra mineraalivettä(en todellakaan ole kameli)

Suklaata
Paperia, kynä

Ajankohta: Kunhan elämä ja sää sallivat

---

Se siitä toistaiseksi. Liitän kuitenkin mukaan vielä matkakertomuksen vierailustani itse Piikkiön kylään:

Ohitettuani hämäävät ja pahamaineiset Piikkiön lähiöalueet alan lähestyä keskustaa. Tutkiskelen alkuasukkaita ennakkoluuloisesti. Kysyn tietä järkevän näköiseltä tytönheitukalta(tietysti!) ja löydän kirkon. Sen viereen on haudattu 1927 kuollut lentäjämestari. Ei ole monta sellaista ollut Suomessa siihen aikaan, kas kun oli ketään, kaksitasollako lenteli. Kuoli nuorena, varmaan putosi vaikka rauhan aika olikin. Kirjaston lehtiosasto on pieni ja ummikkosuomalainen. Piikkiö-City on outo paikka. Täällä saa mm. kalevalaista kipuhoitoa(!) ja toisaalta sitten ehkä parhaan iskender kebabin ikinä missään. Ainoa miinus että jo liiankin kanssa läträtty sooseilla. 6e ihan passeli, jo oisivat kateellisia hesalaiset. Nyt katsotaan päästäisiinkö tänään vielä Mana-puulle.

Ei päästy, mutta lähelle. Varsinaisella tutkimusmatkalla ei käydä kylän keskustassa, paitsi ehkä jälkeenpäin juhlimassa. Voi myös olla että sen täytyy odottaa kevääseen. Saammepa nähdä.