Kävin elokuvissa katsomassa Tyttökuninkaan. -SPOILER ALERT!!!- Kristiina se pakotti jopa hovineitonsa ratsastamaan miehensatulalla, ampumaan karhuja ja lesboilemaan. Tykkäsi miekasta ja miehenvaatteista. Vaikka vähän oli lopulta ujo ja osaamaton lähestymään naisiakin. Muuten kyllä meuhkasi ja mahtaili paljon. "Kautta Jeesuksen pallien!" "Kautta Jumalan perseen!!" Saatanallisen raamatunkin sai Puolasta itseään villitsemään. Olisi halunnut ruotsalaisista tehdä Euroopan sivistyneimmän kansan ja Tukholmasta uuden Ateenan ja sitä kautta pyörittää suurvalta-asemaa. Hän myös pulahti tietyssä vaiheessa Aurajokeen hukkumistarkoituksessa mutta ilmeisesti vesi oli niin paskaisen paksua että jäi kellumaan? Laiska-Jaakkokin oli kuvioissa, Descartes tärkeässä roolissa, Axel Oxenstierna vielä isommassa ja lopuksi kruunun saikin tietysti herra Panssariläski. Ja siten, että Krisse nimitti hänet pojakseen eikä aviomiehekseen! Ja sitten luopui vallasta. Kattoi oikeastaan vain n. 10 vuotta pääasiallinen juoni, elikkä hallituskauden juurikin. /SPOILER Ei se huonokaan ollut, ihan onnistuneen mahtipontinen. Turun Linnan lisäksi hämmentävissä määrin käytettiin tuttua työpaikkaani käsityöläismuseota (1800-luku, 1600-luku, ei aina niin tarkkaa), mitä en muistanut etukäteen. Tuomiokirkkoa myös.

En ole koskaan huomannut että Lin faijalla on joku ornamenttiteos Teatterisillan kävelykannessa, siis pinnassa. Sen nimi on jotain Valpuri Innamaa ja Linnatonttu kohtaavat... tai Linnatontun ja Valpuri Innamaan kohtaaminen... ja tehty jo 1997. Nyt siellä oli joku kyltti asiaa tiedottamassa. Melko abstrakti kuvio, että eipä arvaisi.

Kävin lopuksi Turun Linnassa pikkujouluissa. Söin, join ja koitin rupatella. Huomasin että E:llä ja S:llä oli hiukset auki ja kaikki. En päässyt edes tervehtimään kumpaakaan. Pöydässäni oli heikosti tuttua porukkaa. Onneksi eräs kokeneempi kettu toi pulloja pöytään ja small talkkasi ihan päteväsi... juttelimme jopa pallaskalasta. Sivaripaikastani olisin enemmänkin voinut sössöttää, mutta oli juuri suu täynnä ruokaa. Tulipahan käytyä joulujuhlissa. Aina noissa tuommoisissa on tungosta ja epämukavuutta. Ohjelmaakin oli. Antoihan se sen verran että kannatti toki käydä. Kas, paidassani on jutun jäljiltä lämiskä jossa lukee "Kadonnut lajitoveri?". Onpa hauskaa.