Lonkkavaeltaja(työnimi!) on semmoinen häiskä joka kepin kanssa, lonkkansa kun on paskonut, löntystelee ympäriinsä tätä asuinaluetta ja miksei muuallakin pitkin kaupunkia. Hän tuntee väkeä ja on viihtynyt kapakassa. Juoppo irtolainen, pitkä likainen tukka, kulunut naama ja niin edelleen. Näin hänet perjantaina Hämeenkadulla nurtsinnurkilla erään kaverinsa kanssa, tervehdittiin mutten suinkaan pysähtynyt. Tänään olin taas Puhakasta tulossa ja olin istahtanut tienoon ainoalle penkille, niin eiköhän se saatana taas tule meidän asuinalueen suunnasta jonkun toisen kaverin kanssa. Pitäähän sitä moikata, ja kas kummaa, kohta istuttiin kaikki kolme siinä penkillä ja ensin sai Lonkkis lyhyen nihkeilyn jälkeen yhden ostamistani Kukko Lagereista, sitten sai Pasikin vähän pidemmän nihkeilyn jälkeen niistä toisen ja lopuksi ajattelin että perkele tätä en kestä ja avasin nihkeilemättä lainkaan itsekin kolmannen. Lonkkis sai tölkin siksi että oli "nollilla", ja koska en sittenkään kehdannut enää kieltäytyä sen maanitellessa, ja kun olen eilen saanut takautuvat asumistuet, ja lisää rahaa on tulossa. Pasi sai siksi ettei meininki olisi porvarillinen: että yksi saa mutta toinen ei. Minä sain tölkin siksi että en helvetti tässä itse kuivin suin istuisi tämmöisessä tilanteessa.

Lonkkis heitteli kilttiä kommentteja ohikulkeville naisille silmistä ja muusta. Ilahduimme kun pariskunta reagoi positiivisesti Lonkkiksen melko viattomiin ja tervehenkisiin kehuihin ja onnentoivotuksiin. Huomautin, ettei sitä tähän aikaan päivästä mitään rivoja pidä heittääkään. Konsensus oli vahva. Tosin kohta kulki ohi joku emäntä koirineen joka sai osakseen ihmettelyä, että miksi sen perse on puseron peitossa tjs. "Koska on kuuma!". Tulkitsimme tämän niin, että sillä on niin kuuma perse että se pitää piilottaa; eihän olisi mitään järkeä sitoa vaan lisää kangasta perseen ympärille kuuman ilman takia. Nyt vasta tulikin mieleeni, että se tarkoitti, että oli sen pusakan riisunut yltään ja sitonut vyötäisille, koska oli kuuma. Olipas monimutkaista. Olin kai jossain shokissa tai hämmennyksessä kun en moista tullut silloin ajatelleeksi.

Tyypit olivat matkalla kohti keskustaa. Juttua piisasi. Lonkkis muisteli mm. miten oli saanut sitä ja tätä eläkettä ja kiroili että sai vain yhtä eläkettä ja sitten sossu vei vielä 3000e + 3000e 40% veroilla, ja sitten jäi enää tonni, ja se meni viikossa kun tuli vähän humputeltua. Just. Myös tiesi haukkua asuinalueemme "bungaloweja" ja että täällä tulee hulluksi. Sivumennen sanoisin että missä tahansa voi tulla hulluksi jos yritys on oikein kova. Telkkari kadonnut, digiboksi kadonnut, avain kadonnut, ties mitä tapahtunut eikä muista mitään. Sellaista tarinaa siis tuli jonkin verran. Seksijuttuja alkoi myös tulla naisista ja ex-naisista ja niiden tyttäristä ja kavereista ja sellaisista joiden kanssa ei muista seurustelleensa mutta kuitenkin. Tissien väliin ja rappusia alas. Enpä ryhdy nyt tuota sen enempää avaamaan ja selittämään. Pasikin turpeine pärstöineen vaikutti tässä vaiheessa jo vähän vaiviutuneelta, ehkä. No mikäpä siinä, ihan hauskaa niiden kanssa oli jutustella sen yhden tölkin ajan. Sitten sain irrottauduttua ja jatkettua matkaa. Nyt olen tässä ja keittelen kahvit. 9 tölkkiä jäljellä! Ne pitää säästää visusti viikonlopuille. Pitää siis väistää paremmin rupusakkia, vaikka sentään kohtuullisen sympaattista olisikin. Tämmöinen väki on naiivilla tavalla kaksinaamaista ja petollista kuin kuriton lapsikatras mutta en anna itseäni huijata sen enempää kuin mitä itse haluan, ja onneksi en enää nykyään paljonkaan sitä halua. Onneksi ei kulkenut kukaan tuttu nainen kaljapenkin ohi, siinä ei ollut kukaan xx-kromosominen turvassa ja olisi hävettänyt enemmän kuin mitä nyt. Onnea matkaan kohti keskustaa.

Näin myös kävelylläni isännättömän kissan. Sillä oli panta, mutta siinä ei tainnut lukea mitään. Löytäköön perheensä tai löytäköön perheensä hänet, ei noita oikein voi minnekään ilmoittaa saati omiin hoiviin anastaa.