Olen vain keskivertokaveri ja väliinputoaja joka vierastaa kaikkia ja kaikkea ja tämän lisäksi dipsomaani, mutta tänä vuonna aion ensimmäisen kerran vihdoin onnistua vierailemaan syksyisen Kirjailijat ja kirjailijuus-sarjan jokaisessa illanvietossa.

Panin muuten tänä vuonna merkille, että siellä enemmän tai vähemmän korkean kulttuurin & ilmapiirin ja jossain määrin hienojen puitteiden tai ainakin sellaisiksi tarkoitetuiden keskellä liihottamassa oli myös tyyppi, jota näkee aina ruokajonossa. Siellä hänellä pruukaa olemaan suuria vaatimuksia hänelle kelpaavien almujen suhteen, mikä on vähän noloa. Hän on sellainen konkkanokkainen juutalaisen näköinen seniori. Varmasti hieno mies, hengen jättiläinen.*

*Tahtoo sanoa: vähäpätöinen, kulahtaneen näköinen, lievästi vastenmielinen, pitkästyttävällä tavalla naurettava, läsnäolollaan nolostuttava, kenties wannabe-kiipijä - mistä minä tiedän, eipä paljon kiinnosta. Semmoinen ihme wanha heppuli, joka haisee pahalle ja jota katsoessa oma elinvoima alkaa hiipua. Pystyssä kävelevä pystyyn kuollut kauhtunut lörpäke, jolla nyt taatusti ei ole yhtäkään mielenkiintoista ajatusta päässään. Semmoisia sinne sitten kerääntyy.