On Kullervon, tuon Kalevalan traagisen antisankarin päivä.

Aion aloittaa viihteellisen urakan. Rupean katsomaan nuoren Sean Beanin tähdittämää Sharpe-aiheisten TV-elokuvien sikermää alusta saakka. Ensimmäinen episodi on Sharpe's Rifles. Nämä lienevät ainakin pääasiassa vajaan parin tunnin mittaisia ja niitä tehtiin 1993-2008. Vähän samanlaista systeemiä kuin jossain Poiroteissa siis. Historiallinen aikajana 1809-1818.

Author Bernard Cornwell was so impressed by Sean Bean's performances that he dedicated one of the novels, Sharpe's Battle, "to Sean Bean".

Ehdotus pohjoismaalaiselle elokuvatuotannolle: tehkää Kullervo-tarusta adaptaatio ja nakittakaa Sean Bean päärooliin. Se on kyllä aivan liian vanha Kalevala-versioon, mutta kai Kullervosta löytyy vielä muitakin runolauluja kuin Lönnrotin toimittamat. Tai remixatkaa saman tien koko homma ja lisätkää vaikka hieman Aino-tarua sekaan... "Boromir" tunnetusti tykkää näytellä rajulla tavalla henkensä menettäviä ukkojätkiä, joten eiköhän se suostu, kun kelaa sitä Kullervon kaksinpuhelua miekkansa kanssa ja siihen sitten heittäytymistä kaikkien dramaattisten vaiheiden jälkeen. ( <-- SPOILER ALERT!) Sehän on kuin nakit silmille.


Todistaakseni itseni ja suostutellakseni Seanin tehtävään lähetän tyypille sarjan kuvia, joista hän aistii soveltuvuuden. Julkaisen ne kuitenkin ensiksi tänne:


Kullervo11-normal.jpg


kullervo-by-landstrom-normal.jpg


kull-normal.jpg


kullervo-normal.jpg


Huomio, nyt seuraa loppuhuipennus. Kuinkas muutenkaan:


gallen-kallela4-normal.jpg