SHUTTER ISLAND(2010) tuli äsken katsottua Fox-kanavalta. Tämä oli tarkoitus katsoa jo aikoja sitten, mutta katsottiinpa sitten nyt jälkijunassa kuitenkin, väliäkö tuolla. Perhanan hyvä elokuva kaikin puolin. Enpä voi leffalta enempää vaatia joten arvostelujärjestelmässäni se merkitsee 5/5. Suurimmat klassikot toki saavat erityislaatuisessa järjestelmässäni vielä tämän ylimielisen haamuarvosanan 6/5, jotkut  jopa mielipuolisen 7/5... Ehkä siitä Shutterista jokin harvinaislaatuinen wowde-SUURUUS vielä jäi sittenkin puuttumaan. Toisaalta ehkä se sellaista ei tarvinnut vaan sellaisen tavoittelu olisi ollut virhe? Ja pieniä wowdeja kyllä oli... hmm! Katsoisin mielelläni uudestaankin, koska ei myöskään ollut pitkäveteinen, viihdyttävä peräti tavallaan. Tai silleen intellektuaalisesti vangitseva tai sopivasti molempia.

Kirjoitin muuten suurimman osan äskeisestä(me kirjailijat emme suinkaan kirjoita mitä tarkoitamme alusta loppuun noin vaan editoimatta) ennen kuin leffa edes oli lopussa. Ja nyt jäin pähkäilemään vähän. Se on hyvä merkki.

Selviytymisvaistot tulkitaan puolustusmekanismeiksi... ne kirotut! Kuka on hullu? Olemmeko kaikki hulluja? Sinä se hullu olet! (...) Tarttuuko hulluus? Eihän hulluus tartu.

Kirjoitin muuten äskeisen osan suhteellisen aikaisin, mikä tekee tästä entisestäänkin enemmän mielenkiintoisen arvostelun lukijalle. Bear with me, karhu olkoon kanssani, ja myös sinun.

Leo diCaprio on taas kerran ongelmallinen näyttelijä itselleni, siten että välillä se ei oikein ole jostain syystä (henkilökohtainen juttu?) mielestäni vakuuttava ja välillä taas aivan helvetin vakuuttava. Siis aivan helvetin uskottava ja hyvin vetävä. Sellainen se on koko ajan ollut, toki parempaa kohti, enemmän vakuuttavaa kuin sitä että tuntuisi siltä että mitä toi kaunispoika tossa nyt yrittää. Ja tuota, veti se tuossa yhden sellaisen lainin tuossa sitten lopulta että melkein olisi voinut jo sen takia ehkä sen Oskarin antaa, kuka sen nyt sitten kirjoittikaan. (Okei, olin vähän viskinosteissa sopivasti ajoitettuna...) Muista näyttelijöistä taas lähinnä ylistystä kautta linjan. Aika monta semmoista juttua oli että teki kyllä jotenkin vaikutuksen.

Ja kyllä, se twisti oli helvetin hyvin ja komeasti hoideltu. Sehän taitaakin olla jo kuuluisa. Mutta nyt minäkin olen sen kokenut. Kerrankin jopa minä, spoilaajien kuningas, en sano yhtään mitään. En minä kyllä yleensäkään mielestäni mitään olennaista spoilaa. Enhän minä muutenkaan vai mitä, kuin että korkeintaan jotain ihan pientä spoilaan, ja senkin vaan varovaisesti vihjailemalla niin, että poloinen "spoilerin" uhri voi vielä olla mitä mieltä hyvänsä. Eiköstä kookosta juu?

LOPPUKEVENNYS

http://www.youtube.com/watch?v=hnzHtm1jhL4