Mtv3n aamuTVssä oli rahaorja-dekkaristi Max Seeck. Hän oli tutkinut bestseller-pokkareita, että mikä niissä myy. Niitä oli hänen edessään pöydällä levitettynä aimo läjä. Mitä yhteisiä piirteitä niiatä löytyy? Ei ainoastaan kirjan nimen pidä olla lyhyehkö, napakka ja iskevä, vaan myös kirjailijan nimen. Lukujen tulee olla melko lyhyitä, koska nykyään kisataan huomiosta netflixien kanssa. Tämä ei kuitenkaan saa mennä henkilöhahmojen syvyyden ja juonen kustannuksella. Liikaa. Ja niin edespäin. Mies ei vaikuttanut edes häpeävän itseään. Olipa melkoinen esitys: kirjailija, taiteilija, olevinaan luovan työn henkevä tekijä, joka miettii kuin mainosmies tai taloustutkija, että mihin satunnainen, pinnallinen kuluttaja tarttuu.


Tällaisia "kirjailijoita" siis on, annetaan olla olemassa, jopa kannustetaan. Kiitos, kiitos! Oma rimani laski juuri kukkulasta viemäriin. Kuinka hienoa vielä, että satun omassani pitämään tod.näk. luvut lyhyinä, satsaan melko helposti omaksuttaviin hahmoihin ja että minulla toki on lyhyt ja iskevä nimi. Tittelikin tulee olemaan 1-2 sanaa, tähän asti 1 mutta voisi siihen toki lisätä jonkun plebeijin loppasuuhun maistuvan adjektiivin. Kirjastani tulee bestseller-pokkari joka unohdetaan raitsikan penkille josta sen mierolainenkin poimii ja mainitsee sen ylevässä kirjallisuuskeskustelussa taloyhtiön pihatalkoiden kuokkavieraana. Kenties tämä rahvaan purulelu kulkeutuu kuitenkin ylimysten kammioihinkin, mikäli hekin ovat kylliksi samaan syssyyn mentaalisesti rappeutuneet.


Vieressä siinä ohjelmassa oli muuten vielä joku dekkariliiton pj-töherö ja siinä ne sitten ihmettelivät suivaantunein nyrpeinä tämän äskeisen esityksen jälkeen, että ennen joku saattoi sanoa "ai sinä luet vain dekkareita", koulussakin vähäteltiin. Yleisiä kirjalliauuspalkintoja ei paljon satele. Miksiköhän... miksiköhän. MIKSIKÖHÄN! HALOO! PEILIIN KATSOKAA! Kyllä siinä parin minuutin täsmäiskulla hyvin esitettiin kuinka hirveään suuntaan maailma ja ihminen ja yhteiskunta ja taivas ja helvetti ovat kehittyneet ja kehittyvät. Se oli maailman paras sketsi, joka ei naurattanut vaan oli kuin huumaava uppercut leukaperiin. En tarvitse kylmää suihkua tänä aamuna.

PS. Kas, illalla tuli taas uudenlainen puhuttelija viikon jatkoksi. Ajattelin että ehkä sillä on jotain asiaakin kun tuolla tavalla nöyrästi pyytelee huomiotani, eikä sillä ollut mitään esitekansiota tai muuta kovin epäilyttävää, joten uupuneena seisahduin ja sanoin ehkä että No? Eikös sieltä sitten tullut: "Oletko kuullut Jeesuksesta?" !!! Vastaus tähän oli vain välitön - Voi HELLVETTTI!!! ja marssiminen pois ennen kuin pää räjähtää. Varoitus! Jos osuu esim. tänään vielä toinen vastaava kohdalleni niin se ei saa yhtä lempeää kohtelua osakseen. En viitsi nyt kertoa mitä sille aion tehdä ja sanoa, koska tätäkin voi lukea joku herkkä ristinuskoinen ja tahdon sentään karkoittaa vain osan lukuisista lukijoistani.

PPS. Olin käynyt juuri muuttotalkoissa ja jaksoin normaalia vähemmän bullshittiä. Lisäksi oli kusihätä ja etsin roskista minne tunkea tyhjennetyt paistopistepussini