Suomalaisuuden, itsenäisyyden ja suomenruotsalaisuuden lisäksi saatan olla taas turkulainen, sillä ehdin tehdä muuttoilmoituksen. Katsotaanpa tilanne. (...) Jaaha, vaikea tätä on perua enää vaikka tuleekin voimaan vasta huomenna. Huomenna olen turkulainen. Huomisesta alkaen joulukuun postit saan siis tammikuun alussa kerätä koko kasan sitten sieltä uudesta luukusta.

Niin, sillä uudessa kämpässäni olikin vielä remontoitavaa. Tämä tuli tietoon Turun toimistossa, sopimusta allekirjoitettaessa muuttokuorma perseessä. Hoppsan! Saatanan tunarit... aikamoisen källin järjestivät, kun viime perjantaina ilmoittivat että avaimen voi hakea toimistosta ja vielä kysymällä kysyin että maanantainako sitten pääsee muuttamaan, no kyllä. Nooh, muutto saatiin siinä mielessä silti tehtyä että tavarat ovat nyt siellä. Remontti on valmis 15. päivä joten asetun itse sinne vasta tammikuun alusta ja siitä vasta maksan vuokrankin jos tämä menee nyt oikein. Paree olis kun itse munasivat!

Hyvännäköinen asunto, toimivia ratkaisuja ja kiva keittiötaso siinä jolla voi syödä ja puuhata ynnä muuta mukavaa. Hinta/koko/laatu tuossa asunnossahan on loistava, kun on kaupungin halpisasuntoja kuitenkin ja korttelilla huono maine. Maksavatko ihmiset naapureistaan? Statuksestaan? Vai mistä? Pesutupa heti vastapäätä kotoporttia ja helppoja kulkuyhteyksiä. Hyvässä kunnossa asunto jääkaappia myöten ja sinänsä ihan hyvä tietysti että remontoivat vielä sen muutamat epäkohdat, tammikuussa vasta kurssit sun muut alkavatkin. Paljon kaappitilaa, ja ihanaa että saan nyt kunnon pakastimen, en minkään isokokoisen mutta kuitenkin.

Jämerään oveeni taidan asentaa vielä lisähaan koska nytkin näkyi resuisia, päihteen nakertamia ihmisolentoja käytävissä ja rapuissa. Lisäksi ja vastapainoksi nuoria, opiskelijoita, säntillisen oloisia mamuja/vierasperäisiä, lapsiperheitä ja ihan tavallisia ihmisiä. Hyvin siellä pystyy olemaan ja pari vierastakin kutsumaan jossain vaiheessa. Oleskelua käytävillä ja pihalla on syytä välttää. Joku oli unohtanut makkarapaketin postilokeriston päälle! Hämeenkatu on parin askeleen päässä, ja sitäkin ennen, ihan vastapäätä on tosiaan Nummen kirjasto ja bar(vai pub?) 78. Joskus ajattelin että numero tarkoittaa asiakaskunnan keski-ikää mutta ei kai se ihan niinkään? Pitää kehittää uusia teoreemia.

Nyt siis yhä Kirkkonummella. Huomenna puhelinsoittoa asuntolaistoimistoon ja postiin, jos saankin sen osoitteenmuutoksen lykättyä. Ensi tiistaina Helsinkiin poliklinikkatarkastukseen, ostamaan joululahjoja ja vouhottamaan. Ehtiipä tässä väsätä muuta sitten, kun en muutakaan henkilökohtaista olemustani vielä. Uusi vuosi ja uudet rellestyskuviot.