Katselin eilen live-lähetystä ukrainalaiselta TV-kanavalta. Enhän minä ukrainaa ymmärrä, mutta tulihan sitä pantua merkille asioita noin muuten, muutamia sanoja sieltä täältä ja muutama pikkujuttu tuli englannin kautta tulkkaillen. Tymoshenkon esiintyminen ja eläytyminen on kyllä sangen vaikuttavaa, taidan pitää oikeasti melkoisen harvinaislaatuisena ihmisenä. Venäläisiä kenraaleja vaadittiin ulos armeijasta 5. kolonnan välttämiseksi. Viron presidentti Ilves saapui yllätysvieraaksi, ja kovasti väännettiin Natoa kohti Ukrainaa. Siinä kohtaa katsoin kyllä että oho, mitä hemmettiä, Ilves tuli. Loppua kohti tunteet kuumenivat, kun ilmeisesti venäläismielinen nainen, oli sitten kommunistipuoleesta tai peräti separitistien edustaja, puhui omaa näkemystään ja sai kiivasta vastustusta. Joku mies letkautti jotain vastaan saaden Yulian hymähtämään ja yleisön hörähtämään, oli myös epäuskoista pään pyöritystä ynnä muuta. Ilmeisesti ei ollut kovin uskottava hän. Sotaväen edustaja oli myös paikalla ja yleisö piti hänestä. Sotatilassahan sitä siellä ollaan ja meininki sen mukainen. Tänään tuleekin näköjään jo käännöksiä tärkeimmistä kohdista.

Sitten pari irrallista fragmenttia ihan muualta.


1) Oikeudenkäynnin aikoihin

"I declare you a puppet of the presidential office," Tymoshenko told Judge Rodion Kireyev at a pre-trial hearing in June. "You don't have the right to consider this case. You are fully integrated into a system of political repression directed by authorities."

"My voice will be even louder from prison, because the whole world will hear me," she said.

Clearly, Kireyev is not in charge and somewhere deep down in his soul he may be innocent. Bedbugs, for instance, are also innocent. They need food and a career,” Tymoshenko tweeted.

Juulia twiittasi ja sanoi tuomaria luteeksi! Hihih... siitä sai! Ja niin siinä kävi.


2) Katse tulevaisuuteen

tymoshenko_proriv-normal.jpg

Ukraina laajenee avaruuteen asti! Suomalais-ukrainalaisella superteknologialla ratkaisemme energiakriisiin ja ajamme kiinni väestönkasvuun liittyvän resurssikriisin ja voitamme jopa talouskriisin! Kosmonautit, löytöretkeilkää meille uusi maailma! Tulevaisuus on meidän. Hyviä pyhiä.