Mömmöillä käyvät miljoonamiehet mokaavat maailman ynnä muuta mukavaa

Jos mulla on kymppieuron seteli, voin ostaa sillä leivän, juuston, makkaraa, vihanneksia, hedelmiä ja pähkinöitä... no siinä se menikin jos riittikään. Toisella mokomalla pääsen muutaman matkan linja-autolla tai voin ostaa saippuaa, vessapaperia, nenäliinoja, pastilleja kengännauhat tai muuta semmoista. Mutta entä kun jostakin kuluu joidenkin yhteisiä tai jonkun "omia" kymppitonni tai mitälie talon seinään, öljysoratien pätkään, pihaistutuksiin, sähkölinjaan, palkkioon joka on laskettu kulutetusta ajasta eli työtunneista, kirjan painamiseen, lääkekehitykseen, tryffeleihin... tahtoo sanoa, paljonko kaikkiin tuotteisiin ja tuloksiin kuluu luonnonvaroja, resursseja, aikaa, työtä ja miten kaikki mitataan rahassa ja suhteutetaan toisiinsa... paljonko tähän jakoavaimeen kului rautaa, paljonko jyviä tähän broileriin? Kun työnantaja maksaa palkkani, paljonko hän itse saa tuottoa työpanoksestani, entä se joka on tämän työn tuloksen tilannut? Ja kaikkiko muka on vertailukelpoista tähän minun kymppieuron seteliini jonka kulutan vaikka kengänpohjallisiin tai kaljapulloihin? Pullo... onko enää lasinpuhaltajia?

Koko rahan virta ja kiertokulku on valtava illuusio, numerot tileillä lumetta eikä maailmassa pitäisi enää puhua rahassa suurista asioista, niissä toimivat vain valta, voima ja todelliset resurssit ja raaka-aineet... eivät meidän henkilökohtaiset rahamme liity siihen juuri mitenkään, varsinkin nyt kun luonnonrikkauksilla on rajansa eikä kapasiteettimme ole ehtymätön. Ihmisiä on liikaa, rahaa ei ole liian vähän vaan LIIKAA ja tilanne tulee yhä kestämättömämmäksi.

Jääkiekon NHL:ää meidän on outo seurauta, koska siellä suorittavat mömmöillä käyvät miljoonamiehet ilman mitään syytä. Oikeastaan huippu-urheilua sellaisena kuin se nyt esiintyy ei pitäisi olla olemassa ja olympialaisissa pitäisi olla vain amatööreja. Donald Trump se vasta mömmöpäisesti möhisevä miljonääri onkin. Miksi me palvomme mammonaa, vieläpä sen rappeuttavan vaikutuksen ilmeisimpiä ilmentymiä kuin kuuliaiset alamaiset, kuin mukautuvat myötäilijät, kuin tahdottomat orjat, kuin sieluttomat madot? -Massojen on valistuttava tai yhäti vain alistuttava