Nuo tyytyväisesti hyrisevät, hyvin suorittavat koneet! Jokin tässä tökkii...

"Mua usein vähän vaivaa se että työnteko ajatellaan jotenkin erilliseksi talentista. Päinvastoin, mun mielestä se kyky raataa, keskittyä ja sitoutua on ehkä lahjakkuuden muodoista suurimpia."

"Joku voisi sanoa että tuuri kyllä kääntyy aikanaan, mutta itse luottaisin paljon enemmän nöyryyteen, helvetilliseen työmäärään ja terveisiin elämäntapohin."

" Ehdottomasti se kaikkein tärkein lahjakkuuden muoto."

Mutta mitä nämäkin tyypit tai heidän ihailemansa tyypit oikein yleensä tekevät, ja minkä hyväksi? Plääh. Kai se on taito motivoida itsensä ja paahtaa tässäkin maailmanajassa. Oikein taitava saa itsestään kaiken irti missä hommassa tahansa, mihin kerran on ryhtynyt. Viisainta on ehkä olla edes ajattelematta tekeekö sen itsensä vai muiden tahojen hyväksi ja mitkä seuraukset teoilla oikeastaan on. Vai onko kyseessä sittenkin vain näkemyksen puute? Jos taas haluaa paahtaa vaan joidenkin tiettyjen määrittelmien mukaista hommaa(eikä voi edes tehdä toisin hajoamatta) on myös löydettävä tai luotava sellainen homma. Mitä hyvää siinä toisaalta on, ettei saa itsestään kaikkea irti eikä saa päihitettyä "edes" hemmo hömöä säilyketehtaalla? Ja onhan sitä vaikka kuka ihan riittävästi kutsumusammatissaan, eikö se ole vähän omasta asenteesta kiinni. Ovatko nuo aiempia sitaatteja laukovat tyypit itsensäkieltäjiä, itsensäkieltämisen ihannoijia, fanaatikkoja, otollista maaperää diktaattoreille ja profeetoille, synnynnäisiä ORJIA, vai kuvittelenko vain niin? Kyllähän he näennäisestä orjuudesta huolimatta kovasti saavat hyötyä ja hyvää elämäänsä suoriutumalla hyvin, suurherrat palkitsevat heidät oikein makeasti... en myöskään tarkoita sitä, etteikö kovan rääkin jälkeen pitäisi saada palkintoansa ja etteikö palkintoa varten pitäisi vaatia kovaa rääkkiä... Tässä minulla on jonkinlainen dilemma enkä saa edes muotoiltua sitä oikein. Siispä teen kuten yleensä: päästän irti, koska minultahan ei löydy sitaateissa mainittuja hyveitä, ainoastaan sitä uppiniskaista ja epäkosheria varianttia itsepäisyydestä joka on joidenkin mukaan vahingollista itselle ja joidenkin mukaan myös muille. Voi vitjat.

HYVÄÄ VIIKONLOPPUA!

determinedbunny.jpg