Opintojen jatkamisessa ei minun osaltani ole nyt enää järkeä. Ne ovat tainneet taas muuttaa muotoaankin, nämä opintokokonaisuudet. Minulla ei ole enää varaa opiskella, koska opiskelijana en saa tuloja mistään ja pesämunani on käytetty. Toisaalta sain äsken tietää, että on olemassa omaehtoista opiskelua. Silloin opiskellaan työttömyyskorvauksen voimin. Tällainen käytäntö on tullut tässä pari vuotta sitten. Ehkä sellaiseen voi vielä palata joskus. Tietääkseni jo vuoden kuluttua aikaisintaan, vaikka kai siinäkin tulee olemaan omat esteensä.

Tästedes toistaiseksi en siis kuitenkaan enää ole sivari, enkä opiskelija, vaan ainoastaan turkulainen HuK akatemiasta erikoisaloineen ja osaamisineen. Työttömyysturvan aktivoitumista odotellessa... se on vetämässä. Lisäksi otan mieluusti vastaan työtarjouksia kirjastoalalta, museoalalta, informaatikon pestejä erilaisissa yrityksissä, kirjoittelen kolumneja/artikkeleita alan lehtiin(kirjallisuus, museot, kirjastot, kulttuuri...) ja sen sellaista. Seuraan työkenttääni ja koetan saada jalkani jonkin oven väliin.

Yliopiston tietokoneelta kävin eilen hakemassa kaikki tiedostot muistipalikalle. Sitten katsoin hetken arvovaltaista päärakennusta ja salossa liehuvaa ÅA:n lippua. Lopuksi mulkaisin Pietari Brahen patsasta itsevarmasti... Farväl tills vidare!