(Li ja Anna-Maja istuvat luodolla pöydän ääressä.)

Anna-Maja: Nå niin, nyt kun RKP vihdoin ja viimein on taas hallituksessa(tacka Gud!), niin ylioppilaskirjoituksissa ruotsi obligatuurisex ja lisää supporttia ruotsin kielelle! Nyt kun meillä on lisäksi 2/5 hallituspuoluejohtajista suomenruotsalaisia ja muutkin aika myötämielisiä niin eiköhän tästä tule jälleen kerran uusi suomenruotsalaisten kulta-aika!

Li: Joo mikäs siinä, mutta mä olen kyllä aina ollu esimerkiks kaikenlaisen kielikylvyn, kaksikielisyyden, yhteisten ryhmien, sekoittamisen kannalla.

Anna-Maja: Jaa. No siksi varmaan sinä et tullutkaan RKP:hen kuten kunnon likan kuuluu. Minä kannatan kelpo segregaatio-politiikkaa jota kannan äidinmaidossani.

Li: Se on ihan kyrpä juttu se apartheid-politiikka! Mullakin olisi paljon vahvempi suomi jos olisin tutustunut siihen suomen kieleen ja suomensuomalaisiin kunnolla vähän aiemmin kun lukiossa!

Anna-Maja: Mutta sen sijaan sinulla on niin vahva tuo ruotsi ja pohjoismaiset kielet...!

Li: Ihan hyvin voisi laittaa vaiks venäjän(osaan venäjää!) toiseksi vaihtoehdoksi ruotsin lisäks yo-kirjotuksissa. Pakolaisten ynnä muiden taas on ummikkoina vähän vaikee, hyvä jos ne osaa edes englantii, ruveta oppii sekä suomee että ruotsii, kahta vaikeata ja heille vierasta kieltä. Eikö yks riittäis heille noin aluks ainakin?

Anna-Maja: Jävla fnask! Olkoon se siinä tapauksessa ruotsi! Närpiöön kurkkuja ja tomaatteja, tuota punaista kultaa, huoltamaan niin kyllä hekin nousevat vihreälle oksalle. Kirjaimellisesti!

Li: (alkaa kailottaa) Suomen ja ruotsin kielen pitäis luonnollisesti elää toistensa kanssa vuorovaikutuksessa ja kaikkien kielten sekoittua nätisti ja niinku suomen ja ruotsin kielisten ja suomenruotsalaisten ja mamujen ja muiden tyyppien ja sit tietty edelleen kaikille vähemmistöille tukea ja meidän ja heidän kulttuurille ja taiteelle ja tekemiselle supporttia ja...

Anna-Maja: Li! Lopeta! Silloin meidät syödään eikä meitä kohta enää ole!

(Rantaa pitkin ryntää Benkku pläts pläts pläts pläts)

Tsyskovits: Hej hej jag kan också mingla! Mä sanon tähän väliin vaan että vahva vähemmistö pärjää itsekin ja viisas enemmistö tukee sen pyrkimyksiä säilyä elinvoimaisena ja tehdä omat juttunsa rauhassa!

Anna-Maja: Ah, sainpas tukea näkemyksille vapaamuuraritoverilta! Kulturfonden bygger ny synagoga, din son fick pris av SLS! (salainen kädenpuristus)

Li: NÅ VOJ KYRPÄ! (nousee ylös, kaataa pöydän ylösalaisin ja lampsii kiukusta kiehuen rantaterassille)