Kirjoitus campukselta. Pystyn siis liikehtimään. Olipa paha tällä kertaa..

Tinker on alkujaan englannin kielessä tarkoittanut kiertävää tinaseppää, joka korjasi kotitaloudessa käytettyjä tarvikkeita. Ajan myötä sana ”tinker” siirtyi brittiläisessä yhteiskunnassa tarkoittamaan syrjäytyneitä ihmisiä. Tässä myöhemmässä merkityksessä se voi tarkoittaa:[1]

Sukunimenä Tinker on vanhaa anglosaksista perua, ja siitä on muunnelmia Le Tinklere ja Tinkler, jotka ilmentävät nimen käyttöönoton ajankohtaa. Nimi on kertonut usein kantajansa ammatista[2]. Vailla irlantilaisia tai romaniyhteyksiä sitä tavataan Britanniassa erityisesti Yorkshiressa ja Norfolkissa. Eräs Tinker lähti purjehtimaan pyhiinvaeltajaisien mukana Mayflowerilla Uuteen maailmaan vuonna 1620, mutta hän kuoli muutaman kuukauden kuluttua[3].

Irlannissa nimi Tinker esiintyi vasta 1600-luvun lopulla, Englannin sisällissodan jälkeen, kun Oliver Cromwellin New Model Armyn entiset jäsenet asettuivat sinne palveluksen päätyttyä. Romaneihin sana alettiin liittää myöhemmin, kun Britteinsaarilla alkoi kierrellä ammattiaan harjoittavia tinureita. Tinurit eivät alkujaan olleet romaneja, mutta jotkut romanit ryhtyivät harjoittamaan ammattia.