Ostin tänään tarjouskaupasta 5kg käppäistä valmislasagnea. Nyt on hyvä koko ensi viikko iltaisin vaan lämmittää uunissa satsi ja uppoutua rauhassa Avernumin maailmaan! Kiitos Jeff Vogel sekä mr. Lidl. Level viitosta pukkasi jokin aika sitten partylleni, kun pelastin erään viehkeän dryadin juopottelevan jättiläisen löyhkäävästä luolasta. Niin sitä pitää. Ennen ostin noita eineslasagneja krapulapäiviä varten, nykyään työpäivän jälkeisiä arki-iltoja varten. Niin se maailma muuttuu.

Telakalla taas olen jo kunnostautunut mm. pitävien mutta helposti avattavien solmujen tekemisessä ohjausköysinaruihin ja alkuharhailujen jälkeen parakille suunnistamisessa. Perehdytys etenee. Liivini on oranssinpunainen, näin minä ja PornoTrans-veljeni erotumme hyvin eläimellisten slaavien sinisestä ja vihreästä massasta. Kypäräni on keltainen, sieluni pikimusta ja mieleni valkoinen ja kirkas. Toisinaan olen kuin T.E. Lawrence joka kamelisodankäyntivaiheensa jälkeen elikkä Arabiasta palattuaan Englannissa kielsi upseerinarvonsa ja värväytyi salanimellä tavan sotilaaksi jotain outoa sisäistä projektia kai toteuttaen. Hän kyllä kärähti aika pian yläluokkaisen korostuksensa sun muiden vaikeasti peiteltävien yksityiskohtien myötä, ja hänet lähetettiin pois pelleilemästä.

Näkyvin Juha Sipilän vastustaja tässä maassa on Paavo Väyrynen, muut vain jotain inisevät ja näennäisesti ovat kovvin eri mieltä mutta mitään eivät saa aikaan. En tiedä saako lopulta Paavokaan, mutta yritystä ei puutu ja konstejakin tuntuu aina löytyvän uusia. Paavon ja Lissun tulisi tavalla tai toisella yhdistää voimansa, ja muutenkin pitäisi alakynnessä olevien osapuolten tehdä yhteistyötä silloin kun asia on yhteinen, vaikkeivät sitten muiden asioiden suhteen olisikaan samalla puolella. Lisää voisi kansa lakkoilla ja ammattijärjestöt olla solidaarisia toisilleen ja, tosin itse en lakkovapaalle kaipaisi. Mm. hoitajille, siivoojille, matalapalkka-aloille, eläkeläisille, opiskelijoille, sairaille, ongelmaisille ja työttömille asiat paremalle tolalle, kunnon sopparit ja lisää liksaa ja työsuhde-etuja. Kyllä, työsuhde-etuja työttömille. Vaikka olihan minullakin työttömyysranneke, jolla pääsi kuntosalille ja vaikka minne.

Laskiaissunnuntaina elikkä huomena saatan laskea Liedon Vanhalinnan mäkeä alas rokat housuissa... aina Aurajokea pitkin Koroisten laskiaisriehalle saakka. Löytyneekö sieltä pullia vaiko sorsia...