Paavo Väyrynen myhäilee

Paavo Väyrynen säteilee jälleen kerran pahansuopaa tyydyttyneisyyttä. Väyrysen kesällä perustama Seitsemän Väyrysen liike on ministeriön itkunsekaisen rekisteröinti-ilmoituksen jälkeen virallinen puolue, joka voi osallistua ja tulee osallistumaan ensi keväänä niin eduskunta- kuin eurovaaleihinkin ja pistämään nokkansa kaikkeen mahdolliseen ja mahdottomaan hamaan maailmanloppuun saakka.

– Meillä on realistiset mahdollisuudet saada jokaisesta Manner-Suomen vaalipiiristä läpi vähintään yksi väyrysläinen kansanedustaja.

Paavo Väyrynen myhäilee. Tavoite on lievästi sanottuna kova, sillä monet politiikan analyytikot ovat pohtineet, että jopa sinisillä tulee olemaan vaikeuksia saada ehdokkaita läpi yhdessäkään vaalipiirissä. Lausunto tarkoittanee rivien välissä lisäksi, että tähtäin on nimenomaan Ahvenanmaalla. Tai mistäpä sen koskaan tietää kun on Väyrynen kyseessä.

– Siniset onkin auringonlaskun puolue, me olemme nouseva väyrystähtiliike, Väyrynen toteaa itsevarmasti ja tekee muutaman yllättävän notkean boogie shuffle-liikkeen.

Väyrysen vastaus kysymykseen siitä, miksi hän aina vain haluaa jatkaa politiikassa, on hyvin vittumainen ja väyrysmäinen.

– Se on vastuu Suomesta, Euroopasta ja koko maailmasta.

- Minun mielestäni politiikka on parhaimmillaan luovaa toimintaa. Ja tällaisessa luovassa toiminnassa ei kysytä milloin jäät eläkkeelle tai milloin rupeat lepäämään: ei sellaista kysytä säveltäjiltä, kirjailijoilta, kuvanveistäjiltä tai taidemaalareilta. Luova väyrystely on elämäntehtävä, joka jatkuu niin kauan kuin on väyrystä - ja poliitikkona lisäksi vielä niin kauan kuin on väyrysterveyttä ja väyryskannatusta.