Hiljainen viikko tsunamin jälkeen. Minun harhaopissani pääsiäistä seuraa paasto. Sitä ennen syöpötellään.

Dagens Nyheter -sanomalehti nostaa vaalien suurimmiksi voittajiksi Pekka Haaviston ja Li Anderssonin.

Ruotsissa vaalitulos olisi johtanut hankalaan tilanteeseen. Suomessa blokkiajattelu, jossa hallitus rakentuu joko oikeisto- tai vasemmistolaispuolueiden varaan, ei kuitenkaan ole yhtä vahvoilla kuin Ruotsissa.

Kynnyskysymys on, suostuuko Kokoomus hallitukseen demarien kanssa, Åbo Akademi arvioi.

Ja miksipä ei suostuisi? Harmi, että ne pitää ottaa mukaan. Vai pitääkö?

Helsingin yliopiston mukaan perussuomalaiset on nyt huomattavasti jyrkempi puolue kuin edellisen puheenjohtajansa aikana 2015.

Unohdetaan nyt hetkeksi maahanmuutto. Jytkyttävän läskin puheissa sentään heikomman puolta pidettiin ja oltiin pienen ihmisen asialla, tsunamitohtorin puheissa ei ehkä niinkään. Käytännössähän puheet eivät paljoa läskijytkyllä toteutuneet, entä mitä merkitsee näiden perussuomalaisten talouspolitiikka ja ideologia käytännössä solidaarisen ja riemusosialistisen hyvinvointiyhteiskunnan suhteen? Saapas nähdä. Vai kenkä? Entä koulutus ja opiskelijat? Entä köyhät ja eläkeläiset? Entä terveydenhoito ja palvelut?

Verdens Gang -sanomalehden mukaan Jussi Halla-aho onnistui saamaan kannattajansa nousemaan katuojasta vaalipäivänä. Syyksi lehti arvelee perussuomalaisten ilmastoskeptisyyden.

Norjan vuonoilta ja tuntureilta käsin ei ehkä huomaa kaikkea.

Talvella seksuaalirikossyytökset kohdistuivat maahanmuuttajamiehiin. Se sai Suomessa paljon huomiota, Helsingin yliopisto muistuttaa.

Le Monde kiinnittää huomion perussuomalaisten nousuun. Lehti kutsuu Halla-ahoa islamofobiksi eli islamkammoiseksi ja kiinnittää huomion Halla-ahon saamiin rikostuomioihin rasismirikoksista.

BBC nostaa esiin myös ilmastokysymykset ja lainaa perussuomalaisten puheenjohtajaa Jussi Halla-Ahoa(sic), jonka mukaan "Suomi ei voi pelastaa maailmaa".

BBC povaa hallitusneuvotteluista vaikeita vaalien tasaisen tuloksen takia.

Financial Times korostaa SDP:n vaalivoittoa harvinaisena keskustavasemmiston vaalivoittona Euroopassa. Lehti muistuttaa, että myös muut vasemmistopuolueet nostivat kannatustaan vaaleissa.

Aftenpostenin mukaan Suomen politiikkaa ei ole koskaan ollut yhtä pirstaloitunutta. Lehti kiinnitti kuitenkin myös huomion siihen, että eduskuntaan valittiin ennätysmäärä naisia.

Suurimman puolueen asema on nyt heikompi kuin koskaan itsenäisyyden aikana.

Rossija 24:n arvioon perustuen Suomessa muodostetaan koalitiohallitus kuten viime vaalien jälkeen.

New York Times -sanomalehti ennustaa(siirryt toiseen palveluun), ettei perussuomalaiset mahdu tulevaan hallitukseen.

Lehti nostaa esiin puolueen ilmastopolitiikan. Sen mukaan perussuomalaiset on esittänyt ilmastomuutoksen eliitin politiikkana, joka on haitaksi työläisille.

Lehti myös muistuttaa, että perussuomalaisten kannatuksesta 80 prosenttia tulee miehiltä.

Taloussivusto Bloomberg korostaa(siirryt toiseen palveluun) vaalitulosta protestina talouskuripolitiikkaa vastaan.

Bloombergin mukaan Rinne on luvannut lopettaa edellisen hallituksen tekemät leikkaukset palkkoihin ja työolojen heikentämisen.


Siniset? Mitkä siniset?

Sipilä ajetaan ensin maanpakoon tervassa ja höyhenissä, Väyrynen erikoissuper puoluekokouksessa Keskustan puheenjohtajaksi ja sitten punamultaa: SDP+Keskusta-Vihr+Vas+RKP, kiitos. No ei, kyllä siinä on Kok Keskustan tilalla kun 18 paikka on menetetty. Tai ehkä siellä on Pers...  No niin, antaa olla. Tämä on    toisaalla     osattu jo analysoida tosissaan, joten voimme siirtyä muihin asioihin.

fcd690ab-49d9-54ae-9efd-7f498e3a950a-800

Huominen, se kuuluu meille!