ARKISOPPA

Lihaa (possun suikaleita tai jauhelihaa tai kinkkukuutiota tai palapaistipaloja tai jottai läskiä, tai mieluiten kaikkea sekaisin, ihan sama)

Pottuja pienittynä, myös porkkanaa, sipulia, muita juureksia

Kaalia hakattuna

Liemikuutioita(niissä on jo suolaakin)

Ruisleipää pikku partikkeleiksi nakerrettuna(suurustuupa samalla)

Voita

Pippureita

Vähän ihan mitä vaan sekaan myös jos siltä tuntupi, ei kuitenkaan mitään hienosteluraaka-ainetta

Kattilan pohjalla ruskistellaan ja tuskistellaan ensin voita ja lihoja hieman. sitten vaan kaikki sekaasin ja vettä. Porataan kunnes syyään, mieluiten monta tuntia annetaan muhia. Lämmitetään silti uudestaan niin monta kertaa kun tarttee syyä, ei ees käytetä missään jääkaapissa välissä. Turhaa semmone. Tarvittaessa jatketaan soppaa kaalilla tai millä nyt haluaa. Syyään koko viikko. Maku se vaan paranoo. Seitsemäntenä päivänä saapuu Albrand ja lorauttaa jäljellä olevaan sameaan seokseen pullon miestä väkevämpää.