Turun mahtava kaupunki on näköjään jo lihottanut pankkitiliäni palkinnoksi korvaamattomista teoistani. Ka-ching. Siirryin muuten lauantaina taidemuseosta tuhlaajapoikana takaisin Luostarinmäelle, adventtitunnelmiin joulupöytien pariin. Vietän nyt lyhennettyjä työpäiviä joita on vastaavasti viikossa hiukan enemmän kuin aikaisempia pidempiä työpäiviä, painan joulukortteja Gutenbergin tekniikalla, kuuntelen painomestarin hörötyksiä ja valehtelen ihmisille ja vietän glögin lämmittämiä iltoja. Hyvä näin, mutta tänään on vapaapäivä minkä johdosta teen kaikenlaista omaa juttua sekä lopuksi käyn elokuvissa. Nyt on jo aluksi riennettävä hakemaan savukala torimuijalta. Piti jo viime perjantaina hakea mutta yhtä hyvin voi tänäänkin... Päivitys: No, eihän koko Turun mahtavalla kauppatorilla ollut kuin yksi kalatiski eikä sielläkään hintoja näkyvissä missään. Pienen sateen takiako tuommoinen kato? Tiskin edessä jotkut turjakkeet vaan sössöttää jotain veronmaksajien rahoista. No, enhän minä tuosta sotkusta ala kaloja ja hintoja kyselemään, vaan repäisen ja ostankin kauppahallista savupallasta. Ämmä selitti että kampela on tämän rasvainen vaikkakin littana sukulainen ja tämä on sinivalasta, ruijanpallan sukulainen, jotain 80 euroa normaalisti ja enemmän vielä savustetusta mutta nyt vain 20e kilo, ihmettelin että mikä lie sekopää mutta kohta sisäistin että se tarkoitti sinipallasta eikä sinivalasta. Ostin 2 palaa ja illalla syön perunoiden ja maustamani kermaviilin kanssa ennen kuin lähden kinoon. Grönlanninpallas, uljas kala. Pohjoisella jäämerellä 250–1600 metrin syvyydessä! Eettisempää kalaa olisin kyllä ostanut normaalisti, tätä ennen viimeksi joltain tyypiltä jolla oli ehkä kolmea kalalajia jostain kai saaristosta nostettua.