"Pam, PAM!" kaikui riemukkaasti Jukka D. Oppelbockin rämäkkä kutsuhuuto, kun hän asteli pullo vahvaa olutta kädessään pitkin kylänraittia. Huutaessaan hän aina seisahtui, ja vatkasi lantiotaan vastustamattomasti. Tämän tavan dosentto-desantto Oppelbock oli oppinut jo kaukaisessa nuoruudessaan seuratessaan innokkaasti latina-amerikkalaista laatuviihdettä. "Pam, pam, PAM!" kaikui pitkin kyliä tänä levottomana iltapäivänä tuon tuostakin, ja pueblojen emännät löivät ikkunaluukkuja kiinni sitä mukaa näennäistä neitseellisyyttänsä varjellakseen.

Dosentto Oppelbock oli juuri äskettäin saanut viikon virkavapaata Lantalyseosta, ja totta totisesti hän aikoi nauttia tämän lahjan täysimittaisena! Reppu oli täynnä vahvaa olutta, jota hän oli sinne kaatanut hölskymään useata eri lajiketta ja siellä kävelyn mittaan sekoittumaan ihanaksi mallasliemeksi. 

Pahaa-aavistamattomana istui kiikkustuolissaan tuperkkelistä sairaalloinen Drontti Kullihonka ja virkkasi patalappua. Dosentto Oppelbock astui sen enempiä miettimättä avonaisesta ovesta sisään, porstuasta kammariin ja istahti lattialle poissaolevan näköisenä.

"No mutta, hei. Minä olen saanut 12-osaisesta sivistyssarjakuvastani 11 nidettä julkaistua. Kun olen saanut tämän viimeisen valmiiksi, voin vihdoin ampua itseäni kasvoihin ja tappaa itseni."

Kullihongan kasvoille levisi huolestuttavan autuas hymy. Oppelbock katsoi parhaaksi vaihtaa puheenaihetta.

"Miulla on repullinen kalajoo!"

Magistraatti Kullihonka nousi keinutuolistaan, porhalsi vilauksessa Oppelbockin taakse, hiplasi nyörejä ja vetoketjuja aikansa ja tarkisti sekä tarkasteli repun sisältöä ahnaasti. Oppelbock myhäili mielissään Drontin huokauksille ja päästipä pienen, leppoisan pierun.

"Totta se on, jumal'auta. Selkäreppu täynnä olutta."

"Minähän sanooooin! Pam, pam, CHARRRA!" Jukka D. Oppelbock teki kupeillaan ovelan kiertävän sivuliikkeen, ikään kuin latasi tykistöään välillä.

"Jos kerran ne sinun kirjalliset saavutuksesi ovat niin hyvässä vaiheessa niin mehän voisimme niiden itsekseen keskenään muhinoidessa sillä aikaa vaikka katsella teleefiissiota ja ryypiskellä olutta." Oppelbock vetäisi kammesta, astui polkimelle ja painalsi muitta mutkitta Kullihongan ikiaikaisen, mustavalkoisen matka-TV:n käyntiin. Se seisoi joonilaisella pylväällä keskellä salia. Bock ja Kulli rojahtivat sohvalle, osittain päällekkäin, ja kauhoivat käsillään olutta repusta.

Sieltä tuli jumppaohjelma. "Non NII ny perkele vähä eforttii siihe hommaa, ei mitää kekkeruusia, täysiä liikkeitä, noi nii ku toi yks erikoisnekru tekee, nii et tuntuu persees ja!" Joku hullu tamperelainen komensi laiskaa neekerilaumaa kuntoilemaan.

"Tuo mies vaikuttaa tutulta!"

"Tämä on kai sitä tosi-TV:tä."

"Mie sulle tosi-TV:t näytännii!"

Oppelbock läimäytti voimalla Kullihongan televisiota kylkeen, ja katso! Ruudulta loikkasi kardio-ohjaaja Peruna Oltermanni suoraan heidän keskuutensa, intiimiin takahuoneeseen vähän puuhastelemaan.

"öäöärghF mitHELELVTTIÄTH??? göö?"

"Terve tuloa!"

Illasta sukeutui ikimuistoinen. Sen pituinen, se.

***

Hyvää viikonloppua!