Chicago Blackhawks-ottelun jälkeen Laineella oli 9 maalia 9 viime ottelussa. Sen jälkeen New York Rangersia vastaan laukoi seitsemän kertaa muttei osunut! Kiikareille jäi tehopisteet, tilastomerkinnäksi sentään laukausten lisäksi 1 jäähy, josta Rangers heti rankaisi yv-maalilla - ja kolme miinusta otti Patrik, taisi Winnipeg Jetsiltä mennä plörinäksi koko ottelu. Suomalaisittain Sami Niku sai syöttöpisteen ja Kaapo Kakko koukkaamisjäähyn. Chicagossa Laineen osumatarkkuus oli sentään 1/1 100%... nytkö se sihti hävisi taas? Siihen en usko. Tämä oli vähän tämmöinen kehittämiskausi joka oli kovasti tarpeen ja näyttää hyvin onnistuneen, mutta saattaapi siitä huolimatta esim henkkoht piste-ennätys paukkua ja maalejakin tulla vaikka tuollaiset vaatimattomat n. 40 jos tämmöinen meno jatkuu.

patrik-laine-shooting.jpg

"Yritän tässä kovasti katkaista tätä mailaa mutta nämä ne kun vaan venyy venyy ja paukkuu nykyään"

Alkukauden syöttöihin, pelinrakentamiseen ja puolustamiseen keskittynyt Laine on vihdoin ja viimein suuntautunut jälleen myös siihen viimeistelyyn ja nyt tekeminen on monipuolisempaa ja kokonaisvaltaisempaa kuin koskaan. Tykkilaukauksen lisäksi tulee ohjureita ja läheltä näpäytettyjä maaleja, ja tarkkoja syöttöjä. Eikä poika haahuile pelin ulkopuolella ihmettelemässä enää ja pärjää paremmin kaksinkamppailuissa. Pelisilmää ja hyvää ennakointia alkaa näkyä enemmän ja enemmän. Lienee selkä ym. paremmassa kunnossa kuin joskus aiemmin ja kehoa muutenkin kehitetty. Forecheck, backcheck, sijoittuminen, taklaukset, tilanteen vaatima nopeus ja päättäväisyys kunnossa. 22 vuotta täyttää vasta huhtikuussa.. Ensi kaudella Rocket, Art Ross, Selke, Hart, Lindsay, Lady Byng kymmenestä voitetusta herrasmiestappelusta huolimatta, Conn Smythe ja Stanley Cup! Eihän Batrickin opiskelijaboksin tiskialtaan alle noin montaa isoa pystiä edes mahdu pelikonsolin ja kortonkilaatikon viereen.

Jos kirjoittaisin jääkiekkojuttuja, en koskaan puhuisi ihmisistä materiaalina ja muutenkin suhtautuisin penseästi yleiseen jargongiin ja eritoten sen pöljimmältä maistuviin ilmaisuihin ja kliseisiin. Esimerkiksi sana "muuan" olisi pannassa. Olisin urheilutoimittaja vailla vertaa. Mutta tämä kaikkihan oli nyt konditionaalissa. He eivät ansaitse minua...