Voisi mennä huonomminkin, tulee joskus mieleen. Ainakin viime aikoina. Siellä monet rehkivät kasarmien auktoriteettiharjoituksissa, laitosten nöyryytyksissä ja hanttihommissa tai ihan vaan ylitöissä. Minä istun keskeisimpien yhteisten asioidemme ympäröimänä, minua kehutaankin ja syötetään pullaa tai jopa kakkua. Tehtävät menevät jo pitkälti rutiinilla ja päivät kuluvat helposti. Saan uusia, mielekkäitä projekteja päästen jopa käyttämään näennäisiä vahvuuksiani. Tapaan melko tunnettuja asiakkaita ja arvohenkilöitä. Tietty vastuu on, joskus. Se motivoi. Ei pääse painamaan, kun käytännössä kuitenkin eniten vaan tehdään ns perushommia. Ei vaikuta menevän pieleen nyt. Ei vaan saa unohtaa suunnitella, ei saa harhailla harmauteen, ei saa vaipua melankoliaan, ei saa ryypiskella liikaa, ei pidä jättää pikku askareitaan eikä hyljätä ihmisiä eikä myöskään olla ajattelematta jo seuraavaa elämänvaihetta eikä jättää elämättä hetkessä.

Ainaisilla työmatkoillani asuinpaikalta työpaikalle ja takaisin junalla luen romaaneja sun muuta, ja olen aina pitänyt junista ja nyt opin raitiovaunutkin, pääsen metrollakin ja kaikki on ilmaista. Minua ruokitaan kotonakin ihan liikaa ja saunomaan pääsee. Ei mene hassummin. Wesnothia saa ja pitää pelata. Käveltyä tulee joka päivä tietty määrä, 1-3 kertaa viikossa kuntosalilla ja muutamat kerrat tänä talvena hiihtämässäkin käy ja on käynyt hän.

Puitteet on kunnossa niin kuin pitääkin. Olen järjestänyt niin että päivärahoista jää vaikka sukanvarteenkin, tai no voin ainakin huoletta käydä kahvilla, möttösellä tai tuopilla ja vähän nauttia pääkaupunkin riennoista. Voin käydä alennushintaan Finlandia-talon konsertissa tai kokea vaikka jonkun boheemin trubaduurin pubinnurkassa. Paljon ehdin halutessani näkemään ja kokemaan. Tiedän nyt enemmän kuin vuosi sitten. Olen vihdoin omalla tavallani kiinnostunut politiikasta ympäristöni ja kehityksen vaikutuksesta, en tahdo sanoa henkisen tai persoonan kehityksen takia vaan... ehkä ei edes pitäisi puhua kehityksestä vaan jostakin liikkumisesta kiinnostusten ym suhteen. Tiedostan nykyään eri asioita ja kiinnitän eri juttuihin huomiota. En ole muuttunut, olen sama, mutta teen ja olen eri lailla. Joskus.

###########################################################

Lisäyksiä klo 19 hujakoilla. Editoin myös em. vähän. (en muuten osaa näitä ao. em. kaksikirjainlyhenteitä johtuen ruotsinkielisestä koulutuksestani.)

On tunnettava itsensä hyväksi. Elän hyviä aikoja päivieni määrästä. Hyvä mies on oltava, muuten ei tule mittään. Puitteet kunnossa, kledjut reilassa kuten itse haluaa. On puettava itsensä itseksi, höhö. Kehonsa eri vaatteilla ja nutuilla ja releillä ja kaluilla peitellä. Ja musiikkia pitää aina olla, ei saa tulla liikaa hiljaisia kausia. Musiikki maustaa elämän! Variaatio ja musiikki! Hiljaisia hetkiä pitää olla, mutta sitten ne on "voitettava". Musiikki on elinvoimaa eri sävyissä. Opin juuri konvertoimaan youtubet mp3:ksi. Digitaalisoittimeni täyttyy nyt musiikilla. Ihanata. Sellasta...