Enhän minä taloudesta mitään tiedä enkä haluakaan ymmärtää, olen suorastaan vannonut pyhän valan pitäytyä humanistina erossa talousasioista, mutta

"Vaalikeskustelussa on eduksi jos kaikilla on asioiden suuruusluokat tiedossa. Valtion tuloverotuksessa jo nyt 8,5 prosenttia tulonsaajista maksaa jo nyt 68 prosenttia kaikista valtion tuloveroista. Ja vastaavasti 74 prosenttia maksaa vain 3 prosenttia valtion tuloveroista. Kaksi johtopäätöstä. Tuloverotuksen kevennykset eivät auta pienituloisimpia lainkaan ja toisaalta tuloverotuksen kiristykset iskevät vain pieneen vähemmistöön, joiden verorasitus jo nyt on korkea."

"8,5 prosenttia tulonsaajista maksaa jo nyt 68 prosenttia kaikista valtion tuloveroista. 74 prosenttia maksaa vain kolme prosenttia valtion tuloveroista."

Näin huomauttaa Matti Vanhanen ja kaikkien reaktio näyttää aidosti olevan että Näin on, aivan: turha verottaa niitä hyvätuloisia enempää. Kateus, kateus, kateus!

Mutta.

Nyt ihmettelen. Eikö niitä verotuloja saada kasvamaan verottamalla lisää nimenomaan niitä, jotka maksavat nyt sen 68 prosenttia? Ei sen kolmen prosentin säätäminen tunnu missään. Kiristäkää tuloverotusta niin, että siitä on hyötyä.

AINAHAN ne vitun ihmiset sanoo, ettei niitä korkeatuloisia kannata verottaa enemmän, kun niitä on niin vähän ettei siitä kerry mitään. Mutta tuon mukaan kertyykin nyt 68 prosenttia kaikista tuloveroista? Onko tästäkin valehdeltu? En minä aiemmin ole edes tajunnut, että tämä näin räikeätä vääristelyä ja marttyyrointia on tässäkin yksityiskohdassa. Väitetään päinvastoin kuin miten se on?

Ja mitä helvettiä te kaikki siellä iltalehden kommenteissa ja ihan JOKA PAIKASSA oikein SÖSSÖTÄTTE? Olette mukana tuossa paskassa? Kuinka kauan haluatte että naamaanne tungetaan paskaan?

Niin, ja jo nyt korkea verorasitus? Eiköhän niille silti jää aika paljon enemmän kuin mitä kaikille meille muille, joten syökööt kakkua mutta pitäkööt turpansa kiinni tai poltan heidät roviolla! Oman onnensa sepät my ass, toiset ne on heidänkin meetwurstit oikeasti ansainneet.

*George Harrison - Brainwashed*