Haastattelija: Onneksi olkoon hyvästä tulokses-

Li: Mä näkisin että tässä maassa vieläkin tosi moni uskoo siihen mielikuvaan jonka ennen kaikkea Kokoomus luo vailla mitään todellisuuspohjaa! Me nähtiin myös, että persujen noste alkaa hiipua ja se populistinen retoriikka alkaa jopa purra jopa itseään vastaan mikä taas näkyy RKP:n saavutetussa parlamentaarikkopaikassa. Mähän siis sain kyllä enemmän ääniä kuin esimerkiksi yksikään demareista, mutta tää järjestelmä on tällainen kuin se on.

Haastattelija: Siis huolimatta-

Li: Huolimatta siitä että Vasemmistoliitto sai ehdokkaan läpi mikä sinänsä on tosi positiivinen asia niin mahdollisuudet olisi olleet niin paljon parempaan suunnanmuutokseen! On ikävää, että niin moni jätti edelleen äänestämättä. Uskoisin että se olisi voinut kääntää nää vaalit enemmän kuin mitä nyt tapahtui. Ollaan epäonnistuttu siinä että ihmiset oikeasti kokisi nää asiat tärkeiksi ja läheisiksi ja tää siis palvelee vallitsevaa konsensusta. En nyt voi osoittaa syyttävää sormea ja pitäisi kai antaa kaikille benefit of a doubt, mutta ihan varmasti nää asiat on tiedostettu kampanjatoimistoilla ja puoluejohdossa.

Haastattelija: Niin, mutta-

Li: Jos sä katsot koko Euroopan laajuisesti niin voidaan nähdä, että siellä on äärioikeisto ja avoimesti fasistiset puolueet saaneet isoa kannatusta esimerkiksi Ranskassa ja Saksassa mutta niin ikään on vasemmisto ollut tässä kaikesta huolimatta suurin voittaja koko EU:n laajuisesti. Ja jos me aiotaan oikeasti saada muutosta aikaan niin mä näen että sen täytyy lähteä vasemmiston kautta. Yksityinen pankkisektori ja keskuskauppakamari ovat osoittaneet etteivät siihen muut kykene.

Haastattelija: Mitä mieltä-

Li: (repäisee haastattelijaa kauluksesta) Kuinka paljon me oikeasti saatiin kuulla asiallista keskustelua esimerkiksi vapaakauppasopimuksesta? Siis isoilta tiedotuskanavilta. Tai vaikka nuorisotyöttömyydestä ja aitoa leikkausten kyseenalaistamista? Näkisin kyllä että enemmän keskityttiin samoihin vanhoihin konsensusasioihin ja johonkin mun ulkonäköön! Tai sitten siellä on joku kyrpä heilumassa joka leikkaa kaikki mun puheenvuorot ja selvästi komppaa sitä vanhaa tuttua porvarillista vaihtoehtoa! Helve...kkari, anteeksi nyt vaan!

Haastattelija: ...onko kenties jo suunta kohti ensi kevään eduskuntavaaleja?

Li: Jaa-a ja paskan vitut! Mä meen nyt ainakin leipomaan pullaa ja pitämään mammaledigt!

Haastattelija: Siis MITÄ-

(Li marssii pois niskojaan nakellen ja sytyttää tupakan mennessään.)