naat aikoo supistaa karjaansa ja laajentaa kalateollisuuttaan. Rautaisella nyrkillään hän perustaa ruukin, joka suoltaa kuhaa, kalasäilykkeitä ja särkipyöryköitä Suomen kansalle, ja joka juhannus paistaa kokonaisen hiehon vartaassa ystäviä ja kylänmiehiä varten. Patruuna naatin ruukki nousee pörssisijoituksissa kuin lämpömittari Saharassa ja totisesti on Naatruukki uusi Nokia. Ruukilla valmistetaan käsityönä virallisia naat-tuotteita puukapustoista viinileileihin. Työntekijöinä huhkivat ahkerat pakolaiset ja turvapaikanhakijat, joidenka työläiskylää patruuna valvoo rautaisella kurilla apunansa marsalli, serihvi, kätyrit ja hanslankarit. Muut pakolaisleirit onkin purettu ja kaikki osoitetaan naatin tehtaalle hommiin. Julkaiseepa ruukki omaa sanomalehteäänkin, johon voi kääriä kalaa ja jossa on joka päivä uusi Iltatyttö.

Järvenpohjasta nostetaan rautamalmia ja vuorilta louhitaan toriumia, tulevaisuuden polttoainetta. Panimomestarin panema Olut Naatruuk voittaa kaikki kansainväliset palkinnot ja Albrandin Viski menestyy maailman juoduimpana ruistisleenä. Albrand opitaankin tuntemaan nimellä Sahtiparooni. numeron tappelukoulu kouluttaa maamme parhaimmat soturit. numero opitaankin tuntemaan nimellä Rökitysvääpeli. Wotzobeckin näkymätön yliopisto tuottaa lahjomattomia tutkimustuloksia, hölynpölyllistä sanahelinää sekä antimateriaa. Wotzobeck opitaankin tuntemaan nimellä Dilledekaani.

Vuonna 2089 muistellaan joka perheessä hyviä patruuna naatin aikoja, kun naatjauhoja pirtin pöydälle leviteltiin ja naatpitsaa paistettiin koko suvulle, täytteenä usein naatjärven hyvää naatneulamuikkua ja naatplantaasien naatomaattia. Aikanaan naatista tuli tasavaltamme 15. presidentti ja suurmies ja hänet haudattiin 24 metrin syvyyteen Hietaniemen hautausmaalle, mutta myöhemmin hauta nostettiinkin 24-metrisen pylvään päälle osoitukseksi suurmiehen omintakeisesta mielenlaadusta. Hautapaikkaa ruvettiin bulvaani Äkäväärän hallituskaudella vaihtelevasti siirtämään 24 metrin syvyydestä maankorkeudelle ja sieltä taas 24 metrin korkeudelle pylväännokkaan vuoroviljelyn ja pyhän kolminaisuuden hengessä.

DSC1717-copy1.jpg