Meikäläinen nousee kuudelta, kerää itsensä kokoon ja painelee suihkuun sekä aamutoimille. Varoo visusti häiritsemästä nukkuvia kämppiksiä enemmän kuin on pakko. Nukkuvaa ihmistä tuntuu niin epähienolta häiritä. Lapinjärven ympäristö ja istutukset kierretään, botaniikkaa tutkitaan. Syön kunnon aamiaisen, terveellisen, aikaisin nousevien ulkotyöntekijöiden kanssa. Mieleni on erikoisessa tilassa.

Kaikki tämä koska olen nähnyt merkillistä unta jonka jälkeen ei enää voi nukkua. Pääosassa esiintyi se koulutoveri, jota tervehdin viimeksi sattumalta Helsingissä kadulla. Kävimme kirjallisuustiedettä ja ranskantunteja yhdessä. Vai oliko se kokonaan hän? Joka tapauksessa unessa oli menossa joku koe, ainakin hänellä, ei kai minulla, sillä pistin puolivahingossa jostain pyörimään jotain Rocky-fanfaarivideota josta hän tykästyi kovin. Sitten video muuttui tökeröksi ja rankaksi pornoksi, jossa pumpattiin peniksiä... ei hän siitä ollut moksiskaan. Rocky-teema säilyi yhä öhöm. Unohdetaan nyt tämä osio! Jotenkin luonnollisesti päädyimme pitkään ja syvälliseen halaukseen(puoli tuntia?), jonka lämpö säilyi kauan valveillaolossa asti. Yhtäkkiä kaikki oli selvää, ja meidän piti tavata viiden tunnin päästä(aamuseitsemältä!) jossain ja oli itsestäänselvää että meidän niin piti tehdä. Pakko! Kaikki oli hyvin helppoa ja luonnollista. Olin tilanteeseen sangen tyytyväinen. Petyin suunnattomasti kun heräsin. Nyt muistan taas kuitenkin yhä, mitä pystyn tuntemaan. En tahdo unohtaa koskaan, vaikka tämäkin aamupäivä on mennyt taistelussa ympäristön lannistavia mattapintaisia tylsyyksiä vastaan. On se osittain jo unohtunut.

Nuori keittiötyöntekijä on lähettänyt viime aikoina sävähdyttäviä impulsseja suuntaani, kenties tietämättään tosin. Hänkö se minut lumosi ja unenkin sekoitti. Jospa lumous ei enää haihdukaan?

Viime päivien puheenaihe täällä Lapinjärvellä on ollut joku -96 palveluksensa aloittanut(?) sivari, joka yhtäkkiä ilmestyi rastoineen paikalle ja ajettiin kai nyt pois, kun on jo liian ikäloppu jatkamaan palvelustaan. Harmi. Hänestä olisi voinut tulla spiritual mentor dude. Missä lie ulkomailla piilotellut kymmenen  tai parikymmentä vuotta? Olikohan 36-vuotias. Kaikkia moikkaili, minuakin, ja kovasti oli valmiina mihin tahansa meinkiin(?) Hän taisi olla sivarien versio alikersantti Rokasta. Hippien hidalgo ja porvarin kauhu.

Kitaraluetteloinnissa on nyt sen verran hiljaista että käyn vähän aikaa bändikämpän valvojana. Päätin sen juuri äsken.