Olen saanut ensimmäisen työmarkkinatukeni. Olen siinä mielessä osa työmarkkinoita... Se maksetaankin näköjään päivittäin. Näin ainakin oletan summasta päätellen ja Kelan sivuja tutkiskellessa - en tiennytkään että se on päivittäinen päiväraha. En ole sen tarkemmin tutkinut etukäteen millä lailla se maksetaan ja paljonko se on, koska senhän näkee sitten ja kyllä se minulle riittää kuitenkin. En minä suinkaan kaikessa tällä lailla heittäydy kohtalon armoille, mutta tuollaisella nyt ei ole väliä kunhan homma toimii, eikä kaikesta ole utelias, ja joitakin asioita on ihmisen puuduttavaa hinkata ja tutkiskella syvemmälti kuin mitä on pakko. Sivarivarusmiehen päiväraha & ruokaraha maksettiin n. 2 vkon välein.

25,09 olen saanut, kai tältä päivältä. Outo summa. "Työmarkkinatuki on 31,36 e/pv" Mikähän tähän nyt vaikuttaa 6 euron verran. Voisi ottaa selvää tai soitella ja kysyä. Vai hyväksyisikö vaan? Kyllähän tuollakin pärjää. Uteliaisuus kuitenkin heräsi! Jännä juttu, että se nyt kuitenkin heräsi... no jaa, en minä enempää kyllä haluaisikaan. Olkoon noin, se on oma osuuteni. Viitenä päivänä viikossa saapi.
Vaikuttaa kyllä siltä että jotain tuon lisäksi on vielä tulossa. Voisi kyllä kieltäytyä, tämähän on miltei ruhtinaallista. No sarcasm.

Tämä työtön yksilö heräsi yhdeksän maissa ja keitti kahvit. Sitten hän lähti viettämään työttömän arjenavausta, eli kävi hakemassa Pelastusarmeijalta muonitusta. Avustuspiste on tuossa ihan lähellä. Enpä ole sitäkään ennen tehnyt. Miksen? Varsinkin opiskelijanahan sitä joskus olisi ollut kätevä... Totean vaan, että ajat ovat minun(kin) silmissä muuttuneet ja nyt se tuntuu luontevammalta. Ei tilanteeni takia sinänsä, vaan koska se on jotenkin ajan henki. Ajatteluni on muuttunut. Pitääkö kaikkien edes ostaa ruokansa vai onko jollain tasolla vaan hyvä että osa hakee "ylimääräiset" pois avustusjärjestöjen välityksellä? Gonzoreportaasia pukkaisi melkein. Ihan hyvät muonatarpeet tuli, ei ollut nöyryyttävä kokemus taikka mitään semmoista. Suosittelen, työssäkäyvillekin! Hohoo. Enpä ole kai koskaan itselleni ostanut esim.  - sivumennen lapsuusmuistoissa säilyviä - Wigrénin tuotteita(juustobratwurst), taikka savulohisalaatteja(pitää syödä heti, melkeinvanhaa!) N. tunti taisi mennä jonotellessa ja odotellessa, olisi voinut olla lyhyempikin venttailuaika varmaan ellei olisi juuri sattunut joku varastotäydennys. Ja/Tai olin vähän aikaisessa. Eipä siellä kukaan pakottanut laulamaan Hoosiannaa, kaikenlaista väkeä jonossa, toki eniten harmaahapsia - kai. On moraalisesti oikein käyttää nämäkin tuotteet. Ja jääpähän sitten enemmän varoja brenkuttamiseen ja muuhun yleisinhimilliseen... no, tällä haavaa toistaiseksi tosiaan lähinnä laskuihin.

Kuuntelen nyt Jethro Tullin kappaleen Aqualung koska siinä mainitaan "salvation a la mode and a cup of tea". Katulähetyksen avustus olisi kello 14. En taida viitsiä käydä siellä kun muutenkin voin ihan paksusti.

ke 10.10. olisin lähdössä Vikingin pikaminiristeilylle Punaisella Lähdöllä, ellen joudu lykkäämään seuraavaan viikkoon. Tässäkin asiassa olisin halunnut yllättää kaikki jälkeenpäin "kävinpä tossa laivalla..." koska sieltähän on takaisin melkein saman tien mutta tännehän tämäkin tulee löpistyä. Voi kunpa olisi Famous Black Grousea tarjouksessa tai edes alennettuun hintaan saatavilla. Tarvitsen teeripaukkuja, sinne tänne on tulossa puolihullu teerenkaataja ke 24.10 paistinvalmistukseen. Siitä tulee ikimuistoista.