Turussa on nyt 38402 uutta opiskelijaa. Se on monta kansalaista. Suhteuttamiseksi, melkein yhtä monta kuin äänesti Litä eurovaaleissa(no joo, 47599). Ei ihme, että kaupunki yhtäkkiä pursuu ja kadut tulvivat nuoria ihmisiä kotoisin kaikkialta päin. Ainakin muutenkin ahtaalla Hämeenkadulla oli eilen kovin tukkoista ja kulkuväylät kunnioittamattomasti blokattu. Tätä se on joka syksy. Kaikkialla päin kaupunkia tätä ei näe, mutta vastaavasti korostuneella tavalla siellä missä näkee. Eli siellä missä minä enimmäkseen kuitenkin yhä liikuskelen.

Suurin osa lähtee toki pois muualle kun taas osa jää. Lähtijöiden lähtöajankohta ei ole mitenkään erityisesti juuri nyt. Hiljaisinta olisikin kesällä, jos ei olisi turismia ja kesämatkailua. Eiköhän vähiten vilkasta ole kuitenkin juhannuksena.

Uudenlaisten sisäänmarssia tapahtuu paraikaa myös Aurajoessa, kuten ehkä tiedätte(jos ette, jospa ottaisitte selvää). Lienee katsastettava tilanne paikan päältä huomenna ja mietittävä, mitä tämä merkitsee. Taitaa se olla gonzo-reportaasin paikka myös.